De Lions Club Enschede is er zeer veel aan gelegen om minimaal 10.000 oliebollen en appelbeignets te verkopen omdat het concert een jaarlijks toenemend bezoekersaantal kent. (Foto: PR)
De Lions Club Enschede is er zeer veel aan gelegen om minimaal 10.000 oliebollen en appelbeignets te verkopen omdat het concert een jaarlijks toenemend bezoekersaantal kent. (Foto: PR)

Lions Club Enschede: 10.000 oliebollen voor het goede doel!

Voor het 18e jaar bakt de Lions Club Enschede weer oliebollen waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het jaarlijkse, door de Lions Club Enschede georganiseerde, benefietconcert voor eenzame ouderen en mindervaliden, speciaal voor hen die normaal gesproken niet in de gelegenheid zijn zich zonder (medische) begeleiding buiten een verzorgingstehuis te begeven.

Enschede - Komend jaar zal het concert plaatsvinden op zaterdag 7 maart 2020 en zal het wederom plaatsvinden in de aula van Het Stedelijk Lyceum, locatie College Zuid in Enschede. Deze zaal staat bekend om z'n goede akoestiek en is zeer goed toegankelijk voor mindervaliden die met een rolstoel komen. Het is een compleet verzorgde muzikale middag, voorzien van een hapje en een drankje waarbij ook het speciale zorg- en ziekenvervoer is geregeld en medische begeleiding aanwezig zal zijn. Gedurende de afgelopen jaren is het bezoekersaantal van het voorjaarsconcert geleidelijk gestegen naar iets meer dan 400 gasten in 2019.

Record-aantal
Alexander Mulder (voorzitter oliebollencommissie Lions Club Enschede): "Vorig jaar hebben we een record aantal oliebollen en appelbeignets gebakken maar omdat het bezoekersaantal ieder jaar groeit, is ons er alles aan gelegen de teller ook dit keer weer over de 10.000 oliebollen en appelbeignets te tillen. We hebben zowel bij het bedrijfsleven, zorginstellingen als in de particuliere markt veel trouwe klanten die niet alleen sympathie hebben voor ons goede doel, maar die ook nog eens onze oliebol en appelbeignet enorm waarderen. Die klanten gaan we ook dit jaar niet teleurstellen want wederom stelt een Twentse banketbakker, geheel belangeloos, z'n keuken ter beschikking voor het bakken van de oliebollen. Een echte bakker kijkt over onze schouders mee waardoor wij de kwaliteit van de oliebollen en appelbeignets garanderen en op voorhand weer kunnen zeggen dat deze, evenals voorgaande jaren, van zeer hoge kwaliteit zijn". Voor het bakken, verpakken en bezorgen van de oliebollen zijn de leden van de Lions Club Enschede op 28, 20 en 31 december vanaf 06.00 uur in touw!

Doorgroeien
De Lions Club Enschede is er zeer veel aan gelegen om minimaal 10.000 oliebollen en appelbeignets te verkopen omdat het concert een jaarlijks toenemend bezoekersaantal kent. "Ieder jaar moeten we mensen teleurstellen omdat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn. We willen doorgroeien met ons voorjaarsconcert omdat het voorziet in een behoefte onder eenzame ouderen en mindervaliden voor wie dit concert in vele gevallen het enige jaarlijkse uitje is. We bekostigen het concert volledig met de opbrengst van de oliebollenverkoop en we moeten dit jaar dan ook echt die 10.000 oliebollen en appelbeignets verkopen om het concert ook in 2020 weer te kunnen bekostigen en doorgang te kunnen laten vinden met een groeiend aantal bezoekers" volgens Alexander Mulder.

Bestellen
Voor wie bestellen wil, biedt de Lions Club Enschede ook dit jaar de mogelijkheid om dit via de website www.oliebollenconcert.nl te doen. De klant kan via de website ook appelbeignets bestellen. Daarnaast kan men een bestelling ook mailen naar oliebollen_lions@hotmail.com

De Lions Club Enschede bakt naast de bekende oliebollen met krenten, rozijnen en appel ook oliebollen naturel. De oliebollen kosten dit jaar € 13,50 per 20 stuks en de appelbeignets kosten € 6,00 per 4 stuks. Dit is exclusief € 2,50 bezorgkosten (bezorggebied: binnen een straal van 20 km vanaf Enschede).

De oproep van Mulder is duidelijk: "Verras jezelf, familie, vrienden of collega's met een lekkere oliebol op 28, 30 of 31 december! Steun ons goede doel en bestel oliebollen want hiermee maak je het mogelijk om eenzame ouderen en mindervaliden een onvergetelijke middag te bezorgen!"

Een Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions Club International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1,3 miljoen leden, waarmee ze 's werelds grootste serviceorganisatie is met 45.000 clubs in 192 landen.

oliebollenconcert.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden