De Haaksbergerstraat is weer open voor het verkeer.
De Haaksbergerstraat is weer open voor het verkeer.

De Haaksbergerstraat is weer helemaal open

Algemeen

Enschede - De Haaksbergerstraat is van de singel tot het centrum weer volledig open voor verkeer. 2,5 jaar lang is er aan gedeeltes van de Haaksbergerstraat in Enschede gewerkt. Wethouder Jeroen Diepemaat: “De afgelopen jaren hebben we veel van de omwonenden, ondernemers en weggebruikers gevraagd om het gebied De Kop groener, aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Ik wil iedereen dan ook heel hartelijk danken voor het geduld en de betrokkenheid.’’.

Vanaf de zomer van 2019 is er gewerkt aan de Haaksbergerstraat. Eerst aan de nieuwe kruising met de Ripperdastraat en vervolgens in verschillende delen tot aan de Broekheurnerweg. In de tussentijd zijn ook de Ripperdastraat, gedeeltes van de Nijverheidstraat en Beltstraat, de Zuiderspoorstraat en het Blekerpad aangepakt. “Al met al hebben de verschillende straten en kruisingen een flinke verbeterslag doorgemaakt. De verkeerssituatie is veiliger voor voetgangers en fietsers en het busverkeer kan gemakkelijker de binnenstad in- en uitrijden. Ook is de straat nu aantrekkelijker, groener én beter bestand tegen het veranderende klimaat.’’
De volgende stap in project De Kop is de nieuwe inrichting van De Ruyterlaan, tussen de M.H. Tromplaan en Parkweg. Deze werkzaamheden starten in de eerste helft van 2022.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56