<p>De Haaksbergerstraat is weer open voor het verkeer.</p>

De Haaksbergerstraat is weer open voor het verkeer.

(Foto: )

De Haaksbergerstraat is weer helemaal open

Enschede - De Haaksbergerstraat is van de singel tot het centrum weer volledig open voor verkeer. 2,5 jaar lang is er aan gedeeltes van de Haaksbergerstraat in Enschede gewerkt. Wethouder Jeroen Diepemaat: “De afgelopen jaren hebben we veel van de omwonenden, ondernemers en weggebruikers gevraagd om het gebied De Kop groener, aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Ik wil iedereen dan ook heel hartelijk danken voor het geduld en de betrokkenheid.’’.

Vanaf de zomer van 2019 is er gewerkt aan de Haaksbergerstraat. Eerst aan de nieuwe kruising met de Ripperdastraat en vervolgens in verschillende delen tot aan de Broekheurnerweg. In de tussentijd zijn ook de Ripperdastraat, gedeeltes van de Nijverheidstraat en Beltstraat, de Zuiderspoorstraat en het Blekerpad aangepakt. “Al met al hebben de verschillende straten en kruisingen een flinke verbeterslag doorgemaakt. De verkeerssituatie is veiliger voor voetgangers en fietsers en het busverkeer kan gemakkelijker de binnenstad in- en uitrijden. Ook is de straat nu aantrekkelijker, groener én beter bestand tegen het veranderende klimaat.’’
De volgende stap in project De Kop is de nieuwe inrichting van De Ruyterlaan, tussen de M.H. Tromplaan en Parkweg. Deze werkzaamheden starten in de eerste helft van 2022.

Meer berichten