Het Twentse Ros staat weer op het Ei van Ko. (Foto: Peter Snijders).
Het Twentse Ros staat weer op het Ei van Ko. (Foto: Peter Snijders). Foto: Snijdersfotografen

Wel een kerstgevoel in de binnenstad

Algemeen

De binnenstad wordt in december elk jaar omgetoverd tot een Winter Wonderland met een prachtig aangeklede ijsbaan inclusief schaatscafé en diverse activiteiten. Vanwege de coronamaatregelen is besloten de ijsbaan inclusief het schaatscafé op de Oude Markt te annuleren. Wel wordt het centrum voorzien van sfeervolle kerstverlichting en aankleding.

Enschede - “We hadden het met zijn allen graag anders gezien, maar gezien de huidige Covid-19-maatregelen en het ontbreken van perspectief is het op dit moment maatschappelijk en financieel te risicovol. Hoe spijtig dat ook is’’, zegt Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. “Helaas komt hierdoor ook het schoolschaatsen op de Oude Markt te vervallen. De scholen worden door de organisatie geïnformeerd over het bestaande schoolschaatsproject dat wordt aangeboden door IJsbaan Twente.’’

Ook de Stadsherberg in de Burgerzaal van het stadhuis, in de dagen voor kerst, gaat dit jaar niet door. Het samenzijn in de gezellige herberg met veel live optredens, creatieve workshops en het soepverhaal is al vele jaren een vast en sfeervol onderdeel van Winter Wonderland. Vanwege de corona-situatie is het te onzeker of de herberg plaats kan vinden. Organisator Audry Hoemakers van het Projectbureau van Concordia: “De Stadsherberg is jong en oud door elkaar, bij bekenden en onbekenden aan tafel gaan zitten en samen uit volle borst meezingen. Alles wat niet verstandig is gezien het virus en de druk op de zorginstellingen.”
Om Enschedeërs toch een Stadsherberg-gevoel te geven komt de Stadsherberg aan huis. De organisatie doet binnenkort een oproep aan Enschedeërs die een andere stadsgenoot wil verrassen met een muzikale Stadsherberg Serenade aan de deur, een soepverhaal mét kopje soep of een creatief kerstpakket om zelf iets moois te maken.

De programmering van het Wilminktheater onder de noemer Kerst Komt Altijd gaat wel door. Met onder andere eigen producties zoals de Twentse Dinner for One en de Twentse Eindejaarsconference, maar ook de kerstmusical Scrooge.

Samen met de jaarlijkse hartjesverlichting wordt de Langestraat ook dit jaar weer een romantisch straatje. Er komt ook een liefdesexpositie “Neem mij voor lief” in samenwerking met Indra Simons (fotografie), Regine Hilhorst (poëzie) en Beeldbouw. Het Kerstcircus is te zien in het Volkspark, van 25 december tot en met 9 januari. Het Smakenrad heropent op 2 december. Dat is tevens de startdatum van Twente Light op Vliegveld Twenthe. Bekijk www.uitinenschede.nl/agenda voor de actuele agenda.

Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37
Afbeelding
Lezing focus stacking 23 sep., 14:49
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 23 sep., 13:50
Afbeelding
Project ukuSingers 23 sep., 11:52
Afbeelding
Gezocht: liedjes voor het Stadscarillon 23 sep., 11:28
Afbeelding
Vaandrig Leppink Groep houdt reünie 22 sep., 12:24
Afbeelding
Noaberdagen' bij Groencentrum Buurse 22 sep., 11:17
Afbeelding
Nieuwe dansgroep Lindy Hop van start in de Tor 21 sep., 12:44