Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Dortmund

Algemeen

Rellen in Enschede, maar niet in Dortmund! Toevallig was ik er van het weekend, als gevolg van een verlaat verjaardagcadeautje. En een cadeautje was het!

Om half tien staan Zoonlief en ik al op het station bij de kaartjesautomaat. Om de juiste kaartjes uit de automaat te toveren is zeker zes jaar Duits nodig, maar toevallig heb ik dat gehad en met twee enkeltjes voor 69,90 euro is de eerste stap naar Dortmund gezet. En dat de trein naar Gronau niet gaat, dat weten we. Een vervangende bus vertrekt om 10.04.
Maar geen bus om 10.04. Een stief kwartier later komt er wel een bus. Ik denk van snel instappen en wegwezen, maar de chauffeur denkt er anders over. Eerst een sigaretje, dan nog een bekertje koffie. Zijn bus is die van 10.39 en op dat tijdstip gaan we ook weg. Station Glanerbrug wordt aangedaan, waarna er een sightseeing door het bedrijventerrein volgt inclusief Lenteweg en opnieuw station Glanerbrug. Maar goed, in Gronau is er wel een trein en na zo’n 26 stops bereiken we Dortmund.
Daar is het eerste doel hotel Excelsior en direct erna Signal Iduna Park, het stadion van Borussia Dortmund. Tijd voor Brinkhoff’s en Bratwurst! Bij de ingang wordt iedereen gefouilleerd, QR code en paspoort zijn nodig. In het stadion gaan de Brinkhoff’s gepaard met Pfand en cash betalen kan niet. Maar wie maalt daar om?
We zijn met 58.000 toeschouwers! Inclusief de Gelbe Wand en ‘Donny Malen’ maakt de 1-0! Naast me zit een vrouwelijke Stuttgart-fan die opveert bij de 1-1, maar Reus schiet toch nog de 2-1 binnen. Na een goede schnitzel in restaurant Pfefferkorn komen we even na achten op een gezellige kerstmarkt terecht.
Druk, maar gemütlich en een QR vereist voor een biertje. We eindigen in Huberts Kneipe. Biertje 1,90! Maar daar komen we te laat achter… Sluitingstijd? Haben wir nicht, zegt de barkeepster...
Het wordt vanzelf zondag en op het station koop ik op een veel makkelijker automaat twee kaartjes naar Enschede voor 47.60 euro. Dat scheelt een flinke slok op een Brinkhoff’s.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.. 

Column Hans Assink

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 20 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47