De huiskamer is elke woensdag- en donderdagmiddag open.
De huiskamer is elke woensdag- en donderdagmiddag open.

Huiskamerproject maakt chillen wat makkelijker

Algemeen

Enschede - Leerlingen van Vakschool Het Diekman kunnen na schooltijd chillen in hun eigen huiskamer. De eerste middag was direct al een succes, meldt de school. “Het Stedelijk Lyceum heeft zeker de afgelopen tijd ervaren dat school veel meer is dan een plek waar je leert voor je diploma. Het is een ontmoetingsplek en een plek waar je jezelf mag zijn, waar iedereen welkom is en waar je ruimte krijgt om te werken aan je toekomst. Het Huiskamerproject levert hier een bijdrage aan”, aldus directeur Maike Warrink.

Wethouder June Nods gaf onlangs het officiële startsein voor deze vorm van samenwerking tussen Het Stedelijk Lyceum, gemeente Enschede en Alifa aan de J.J. van Deinselaan. “Niet iedere leerling heeft thuis een plek waar hij rustig aan zijn huiswerk kan werken of kan ontspannen of bijkletsen. De Huiskamer van Vakschool Het Diekman moet daar verandering in brengen. Leerlingen kunnen er elke woensdag- en donderdagmiddag terecht van 14.30 tot 16.30 uur voor een potje gamen, voetballen, kickboksen of het volgen van een workshop. Ook is het mogelijk om onder begeleiding huiswerk te maken.’’
Vakschool Het Diekman werkt samen met partners als Sportaal, De Tubanters en KlasseStudent om zo een veelzijdig en aantrekkelijk programma te kunnen bieden.

________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

We nodigen u van harte uit om bij het feestelijke startsein aanwezig te zijn op woensdag 3 november om 14.30 uur onder het genot van een hapjes en een drankje. Locatie: J.J. van Deinselaan 32 in Enschede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosalinda van Loon (053) 482 13 84 of (06) 18 64 22 80 of Ellis Kraan (053) 482 13 96 of (06) 51 99 78 67.

Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 22 uur geleden
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 23 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15