De bieb in Zuid heeft nu ook een IDO.
De bieb in Zuid heeft nu ook een IDO. Foto:

Informatiepunt Digitale Overheid nu ook in Zuid

Algemeen

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat voorziet in een grote behoefte, zo blijkt sinds de opening begin september. Daarom is het IDO nu ook geopend in de vestiging op Zuid.

Enschede - Dingen regelen met de overheid verloopt steeds vaker op de computer via internet, stelt Marcel Bok van Bibliotheek Enschede. “Denk hierbij aan het regelen van een zorgtoeslag, werk zoeken, een woning zoeken of een rijbewijs verlengen. Voor veel mensen is het niet gemakkelijk die zaken online te regelen. Vanuit haar maatschappelijke rol ondersteunt de Bibliotheek Enschede door samen met de klant naar een vraagstuk te kijken, door te verwijzen of het meteen samen op te lossen. Veel gestelde vragen betreffen bijvoorbeeld corona; ‘Hoe download ik mijn corona-check-app?’. Ook hierin biedt het IDO een helpende hand.’’

De computer gebruiken kan lastig zijn voor ouderen, weet Bok. “Maar ook jongeren die goed overweg kunnen met sociale media vinden bijvoorbeeld het aanvragen van een?DigiD?ingewikkeld. De beschikbare uitleg hierover is voor sommige mensen te complex. Er is een plek nodig waar mensen persoonlijk te woord gestaan worden. Ik ben blij dat we nu ook in onze vestiging Zuid een informatiepunt hebben ingericht.”?Het IDO Zuid is iedere woensdag geopend van 10.00 tot 12.30 uur.
Een vraag stellen is gratis. “Het is praktisch om mobiele telefoon of tablet mee te nemen. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom’’, aldus Bok.

!
Afbeelding
‘Het leukste kerstfeestje van het jaar’ 25 nov, 16:55
Afbeelding
Masada opent een tweede restaurant 25 nov, 10:25
Afbeelding
Anne de Blok: ‘Huize Enschede is slopend, maar zo ontzettend leuk’ 25 nov, 09:18
Afbeelding
‘Verkeersles’ studenten 24 nov, 14:14
Afbeelding
Zomaar een goed gevulde schoen of een cadeaubon 24 nov, 12:24
Afbeelding
Najaarsconcert van Show- & Marchingband EVC 24 nov, 09:15
Afbeelding
Primeur Noaber – Midwinterconcert KEBH 23 nov, 19:45
Afbeelding
Excuses 23 nov, 15:16