De bieb in Zuid heeft nu ook een IDO.
De bieb in Zuid heeft nu ook een IDO. Foto:

Informatiepunt Digitale Overheid nu ook in Zuid

Algemeen

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat voorziet in een grote behoefte, zo blijkt sinds de opening begin september. Daarom is het IDO nu ook geopend in de vestiging op Zuid.

Enschede - Dingen regelen met de overheid verloopt steeds vaker op de computer via internet, stelt Marcel Bok van Bibliotheek Enschede. “Denk hierbij aan het regelen van een zorgtoeslag, werk zoeken, een woning zoeken of een rijbewijs verlengen. Voor veel mensen is het niet gemakkelijk die zaken online te regelen. Vanuit haar maatschappelijke rol ondersteunt de Bibliotheek Enschede door samen met de klant naar een vraagstuk te kijken, door te verwijzen of het meteen samen op te lossen. Veel gestelde vragen betreffen bijvoorbeeld corona; ‘Hoe download ik mijn corona-check-app?’. Ook hierin biedt het IDO een helpende hand.’’

De computer gebruiken kan lastig zijn voor ouderen, weet Bok. “Maar ook jongeren die goed overweg kunnen met sociale media vinden bijvoorbeeld het aanvragen van een?DigiD?ingewikkeld. De beschikbare uitleg hierover is voor sommige mensen te complex. Er is een plek nodig waar mensen persoonlijk te woord gestaan worden. Ik ben blij dat we nu ook in onze vestiging Zuid een informatiepunt hebben ingericht.”?Het IDO Zuid is iedere woensdag geopend van 10.00 tot 12.30 uur.
Een vraag stellen is gratis. “Het is praktisch om mobiele telefoon of tablet mee te nemen. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom’’, aldus Bok.

Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 16 uur geleden
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01