The Power of the Dog draait in Concordia. (Foto: Kirsty Griffin.Netflix)
The Power of the Dog draait in Concordia. (Foto: Kirsty Griffin.Netflix) Foto: KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX

Psychologische western in Concordia

Algemeen

Concordia is ‘gewoon’ open en heeft weer nieuwe films in de aanbieding.

The Power of the Dog: Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst in Jane Campions western

Psychologische western van de maakster van The Piano en Top of the Lake met schitterende hoofdrollen voor Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst. De broers Phil en George zijn elkaars tegenpolen. Phil is charismatisch maar wreed. George is rigide en zachtaardig.
Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van een grote ranch, waar mannen de dienst uitmaken en de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden. Als Phil erachter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose trouwt, reageert hij op een wrede manier.

(R)evolutie: een toekomst waarin toeval niet meer bestaat

Het is 2040. Grote delen van Nederland zijn overstroomd en miljoenen mensen hebben hun heil gezocht in Limburg. Maar in dit toevluchtsoord wordt niets aan het toeval overgelaten. Dokter Frank, de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto (Angela Schijf), een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie, is altijd behulpzaam bij alle beslissingen.

The United States vs Billie Holiday: eenmalige vertoning

De legendarische Billie Holiday werd (en wordt) aanbeden over heel de wereld. Door haar nummer Strange Fruit, waarin ze een aanklacht doet tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, werd ze jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics. De zwarte undercover-agent Jimmy Fletcher, met wie ze een tumultueuze relatie kreeg, werd op haar afgestuurd om haar te betrappen op het bezit van drugs. De film is eenmalig.

Cryptozoo: eigenzinnige animatietrip

Een eigenzinnige, grensoverschrijdende trip waarin utopische visioenen van held en antiheld op de proef worden gesteld. Californië, 1970. Terwijl de jeugd zich bezighoudt met de seksuele revolutie, protesten tegen de regering en de oorlog in Vietnam, speelt zich ondergronds een ander soort strijd af. Geïnspireerd door de psychedelische undergroundtrips van de jaren zestig.

IDFA EXTENDED: vijf documentaires van het grootste docu-festival ter wereld

Deze weken vindt het International Documentaire Film Festival Amsterdam plaats, het grootste documentairefilmfestival ter wereld. Van 21 tot en met 25 november vertoont ook Concordia vijf hoogtepunten uit het programma. Openingsfilm Four Journeys is een persoonlijke film van een in Nederland wonende Chinese filmmaker, die in de tijd van de eenkindpolitiek in China als tweede kind werd geboren. Turn Your Body to the Sun vertelt een indrukwekkend verhaal over een Sovjetsoldaat die krijgsgevangene werd. Herr Bachmann und Seine Klasse is een intieme film over een Duitse leraar. Cow van Arnea Arnold en het optimistische Bigger than Us zijn ook te zien in Concordia.

Meer informatie en kaartverkoop zie www.concordia.nl

!
Afbeelding
‘Het leukste kerstfeestje van het jaar’ 25 nov, 16:55
Afbeelding
Masada opent een tweede restaurant 25 nov, 10:25
Afbeelding
Anne de Blok: ‘Huize Enschede is slopend, maar zo ontzettend leuk’ 25 nov, 09:18
Afbeelding
‘Verkeersles’ studenten 24 nov, 14:14
Afbeelding
Zomaar een goed gevulde schoen of een cadeaubon 24 nov, 12:24
Afbeelding
Najaarsconcert van Show- & Marchingband EVC 24 nov, 09:15
Afbeelding
Primeur Noaber – Midwinterconcert KEBH 23 nov, 19:45
Afbeelding
Excuses 23 nov, 15:16