Sportuitslagen Budovereniging Aykac

Coach Abdelhey Chakor en leerling Brandon Bosch
Coach Abdelhey Chakor en leerling Brandon Bosch (Foto: PR)

Successen bij budovereniging

Afgelopen weekend heeft de jeugdselectie taekwondo sparring van Budovereniging Aykac deelgenomen aan de internationale Yoo-Sin toernooi in Nijmegen. Coach Abdelhey Chakor en Coach Maikel Veenstra kijken terug naar een leerzame, maar vooral winstgevend weekend. Ze hebben met acht deelnemers hieraan meegedaan en maar liefst zes keer in de finale gestaan.

Vooral de gebroeders Sonmezer verbaasden vriend en vijand met spectaculaire traptechnieken. Ze wisten allebei de kwartfinale en halve finale met duidelijke cijfers te winnen. Uiteindelijk stonden ze in de finale (-34 kg) tegenover elkaar, waardoor ze het in de finale maar moesten uitvechten. De Enschedese vechtsportschool heeft 053 weer goed op de kaart gezet.

Voor meer info : www.budo-aykac.nl

Uitslagen:
1e prijs : Dean Ossel, Ruben Sonmezer en Naomi Veenstra
2e prijs : Brandon Bosch, Bonita Bosch, Lucas Sonmezer
3e prijs : Cjay Ossel

Ietsje verderop in Brussel (Belgie) hebben Fay Westerveld en Annika de Munnik deelgenomen aan de indoor Brussel. Annika is de laatste tijd goed in vorm en laat zien dat ze blijft presteren op internationaal niveau. Ze doet precies wat ze haar zelf heeft opgedragen en dat is met goud terugkeren naar Enschede. Fay heeft een monsterklasse met maar liefst 11 deelnemers in haar poule. In de kwartfinale verslaat ze Belgie met duidelijke cijfers. Halve finale tegen Groot Brittannië is ze zenuwachtig, maar uiteindelijk wordt de partij stopgezet omdat Fay haar alle hoeken van de mat laat zien. Zo staat ze in de finale tegenover een concurrent uit Rotterdam. Deze verliest ze helaas, maar pakt zo wel een zilveren plak. Volgend toernooi is de Nationale Kampioenschappen in januari.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden