Domijn gaat bouwen aan de Wicher Nijkampstraat.
Domijn gaat bouwen aan de Wicher Nijkampstraat.

Nieuwbouw Wicher Nijkampstraat

Algemeen

Woningcorporatie Domijn bouwt twaalf duurzame 1- en 2-persoons appartementen aan de Wicher Nijkampstraat in Stevenfenne. In het voorjaar van 2022 zijn ze klaar, zo is de verwachting.

Enschede - De hekken rondom de bouwplaats verraden al dat er iets gebeurt aan de Wicher Nijkampstraat. Woningcorporatie Domijn heeft opdracht gegeven voor de bouw van twaalf duurzame portiekwoningen.
In de wijk Stevenfenne zijn volgend voorjaar deze appartementen voor één- of tweepersoonshuishoudens gerealiseerd, zo is de bedoeling.
Het is een type woning waar bij de corporatie veel vraag naar is. “De belangstelling voor huur van deze nieuw te bouwen portiekwoningen is groot’’, zegt Dirk Roskam, projectleider Domijn. “We zien steeds meer vraag naar woningen die geschikt zijn voor mensen die alleen of met z’n tweeën wonen.”
Naast deze twaalf portiekwoningen van Domijn komen er ook twintig koopwoningen, aangeboden door Trebbe.” En juist deze mix van huur en koop naast elkaar zorgt voor een mooie gemengde wijk. De woningen zijn op dit moment aangeboden aan toekomstige huurders via ons lotingsysteem. Zij horen eind deze maand meer’’, aldus Roskam.

In het gebouw komen acht portiekwoningen met een oppervlakte van 42 vierkante meter. De andere vier woningen zijn met een oppervlakte van 49 vierkante meter iets ruimer van opzet.
Elk appartement krijgt een slaapkamer, woonkamer met keuken en een aparte badkamer. “Dit mooie project gaan we natuurlijk ook zeer duurzaam uitvoeren.
Zo krijgt het gebouw goede isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp’’, zegt Roskam. “Voor de nieuwe bewoners betekent dit straks dat ze lage energielasten hebben. Met het warmtewerende glas in de zuid- en westgevel, zorgt dit voor extra woongenot.’’

De bouw loopt op dit moment volgens planning. Trebbe is begonnen met het uitgraven van de fundering en alle voorbereidingen voor dit nieuwbouwproject. Roskam: “Er komen straks kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips naar de bouwplaats. Zo kunnen ze de bouw in relatief korte tijd uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat er minder transport van en naar de bouwplaats nodig is. Dat betekent minder overlast voor de omwonenden. En minder belasting voor het milieu. Dit zijn belangrijke voordelen van deze vorm van industriële bouw.”

De portiekwoningen in Nieuw Fenne zijn ontworpen door Peters en Lammerink architecten. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuurstijl van de jaren ‘50 uit de vorige eeuw. “Met dit uiterlijk passen de woningen straks heel mooi in de wijk. Dit wordt een hele mooie, nieuwe buurt. De samenwerking met de bouwers verloopt goed en ik verwacht dat we in maart-april de sleutels kunnen overhandigen aan de huurders.”

van de redactie

‘In totaal hebben we 15.000 woningen die we verhuren’

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56