Dynamo Expo Supersale
Dynamo Expo Supersale (Foto: Ontwerp: Studio Susan Bijen)

Kunstenaars en modeontwerpers geven hun werk een tweede leven

Enschede - Dynamo Expo in de culturele Enschedese wijk Roombeek opent op 13 en 14 december haar deuren om kunst, design en fashion te verkopen voor zachte prijsjes.

Zeefdrukken, fotografie, linoprints, sieraden, fashion, servies, houtdrukken, schilderijen, accessoires, tekeningen, decoratieproducten en tassen: alles gaat weg voor minder dan de normale tarieven. Fotografen, kunstenaars en ontwerpers uit Enschede en ver daarbuiten hebben hun archieven leeggehaald, zolders opgeruimd, studio’s opgeschoond en afstand gedaan van werken die ze niet willen laten verstoffen, vernietigen of weggooien. Liever gunnen ze het een tweede leven bij iemand die ze er oprecht blij mee kunnen maken. Leuk voor alle kunst- en design liefhebbers met een kleiner of groot budget.

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt geweest bij het ontstaan van het evenement. Op deze manier krijgt zowel kunst als fashion een tweede leven. Alle mode die tijdens de Supersale wordt verkocht bestaat uit duurzame en/of gerecyclede materialen. Zo ook de dames- en kinderjassen van ZuiverWol en “grid” kindertruien van Leontien Wiehink.

Jasmijn Miltenburg maakt haar “reloved textiles” door o.a. twee oude truien te combineren in een geheel nieuw ontwerp en daarnaast verkoopt ze haar vintage kleding collectie. Aisha Reehuis van Betty-Sue gebruikt veel restmaterialen voor haar fannypacks.

Medewerkers van Mediant vervaardigden prachtige kussens voor Dynamo Expo met stoffen gedoneerd door Studio Ludo en Gaby Declemy.

Mary & Yve verkoopt exclusieve en eigenzinnige producten, waaronder vintage servies dat met bijzondere dessins een heel nieuwe uitstraling krijgt en een decoratieve functie.

Er is fotografie in de vorm van prints, boeken en kaarten van onder anderen Femke Hesselink, Annabel Jeuring, Astrid van Loo, Hymmen/Hiroi en Cyril Wermers. Studio Susan Bijen levert abstracte illustraties in de vorm van risoprints, zeefdrukken, tekeningen en linoprints. En er zijn handgemaakte sieraden van Leontien Wiehink en kleine schilderijen van Johan Ghijssels.

Jan Doodle komt tekenen “On demand” en in de tuin staat Evento Perfetto in een klassieke Piaggio Ape met houtoven heerlijke vers gemaakte pizza’s te bakken.

Of je nu graag zelf iets exclusiefs in je kast of aan de muur wilt of iemand blij wilt maken met een uniek kerstcadeau, je gaat het ongetwijfeld vinden bij de Supersale. Je kunt al je aankopen zowel contant als met pin betalen.

Wanneer:
Vrijdag 13 december 2019 van 15.00 tot 19.0
Zaterdag 14 december 2019 van 12.00 tot 18.00
Waar: Dynamo Expo, H.B. Blijdensteinlaan 85, Enschede
Toegang:gratis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden