Foto: PR

Kunst ontdekken in de vele kamers bij kinderexpo SAMEN!

Op zaterdag 14 december vanaf 15.00 uur houdt Concordia beeldende kunst een speciale housewarming om de start van de 4+ kinderexpositie SAMEN! in te luiden. Het huis met de vele kamers is vanaf dan geopend voor bezoekers. De expositie, workshops en rondleiding zijn te zien en beleven tot en met de voorjaarsvakantie.

Enschede - Er is een voortuin, woonkamer, een slaapkamer, atelier en nog meer. Elke kamer kreeg een kunstwerk en kinderen kunnen hun eigen kunstwerk maken in het atelier. De werken zijn door de Superrrkunstkids geselecteerd in samenspraak met beeldende kunst-programmeur Petra Boonstra. Dit kindercuratorenteam, samengesteld door Concordia, is erbij wanneer de tentoonstelling geopend wordt. Ook geven ze in februari een rondleiding door de expositie.

Deelnemende kunstenaars
In de expositie SAMEN! is bestaand en nieuw werk te zien van de volgende kunstenaars: Daan den Houter, duo Wiebke Bartsch en Danielle Spoelman, Julia Ocker, Teun Hocks, Suzanne Reitsma, Linda Nieuwstad, Daan de Boer, Rosa Everts, Valle Comba Canales, Veronika Zacharová en duo Marianne Theunissen en Chris Baaten. Bezoekers vinden in elke kamer van het huis een ander kunstwerk; zo zijn er van Linda Nieuwstad reusachtige bloemen te zien in de voortuin. Verder kunnen kinderen ook zelf aan de slag tijdens één van de workshops onder leiding van ervaren kunstdocenten. Op een van de middagen maken ze bijvoorbeeld hun eigen wc-schilderij met kunstenaar Nacny de Graaf, voor in de… juist. Op andere middagen kunnen leren ze een druktechniek met scheerschuim, of ontwerpen ze een mini-boomhut.

Praktische informatie
Kinderexpositie SAMEN!
Te zien van 14 december 2019 t/m 23 februari 2020
Locatie: Concordia kunstruimte, Langestraat 56, Enschede

Toegang tot de expositie zelf is gratis. Er is een leuke Doe-plattegrond (waarde € 2,50) verkrijgbaar om samen of in je eentje langs de kunstwerken te gaan. Een vrije gift voor de kunstenaars is natuurlijk welkom.

Deelname aan een van de workshops kost € 7,50. Dit is inclusief een rondleiding door SAMEN!. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concordia.nl/samen


Meegestuurde foto's:
Foto Superrrkunstkids – fotocredits: Annelous van Toor
Plus enkele foto's van de workshops

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden