Sport- en spel voor kinderen met autisme

Mijn naam is Rick Smit, sinds 2018 eigenaar van So-Move, waarbij ik mensen met een beperking o.a. de mogelijkheid biedt om te sporten (naar wens van de klant) en de juiste, professionele en passende begeleiding aanbiedt. In 2020 wil ik een aanbod creëren waarbij kinderen, met (een vorm van) ASS, de mogelijkheid krijgen om te komen gymmen onder mijn begeleiding.

Waarom dit initiatief?
In 2018 ben ik So-Move begonnen, puur vanuit mijn liefde voor sport- en bewegen, in combinatie voor mensen met een beperking.
Vanuit mijn opgedane werkervaringen in het verleden, maar ook door alle ervaringen dat het opgroeien met een verstandelijk beperkte broer met zich meebrengt, ben ik gaan nadenken over de volgende vraag:
''Stel, je hebt autisme, wil ontzettend graag sporten, maar kunt niet meekomen bij sportverenigingen in verenigingsverband, door bijv. de grootte van de groepen en het gebrek aan kennis bij- en professionele begeleiding.. Wat dan?

Houdt het dan op? Is er een alternatief? Wat wordt er in deze regio aangeboden aan deze kinderen, die wel wíllen, maar wegens verschillende redenen/omstandigheden gewoon niet kúnnen?
Met deze laatste vraag ben ik aan de slag gegaan en het blijkt dat er niet(s) veel wordt aangeboden.

Om een passend aanbod te kunnen creëren, kom ik graag in contact met ouders/verzorgers van deze kinderen, om samen te kijken naar welke mogelijkheden er zijn. Ik ben namelijk van mening dat iedereen het recht heeft op enige vorm van beweging, omdat dat niet alleen zijn fysieke voordelen heeft, maar het kinderen met ASS ook zeer zeker op sociaal-emotioneel vlak verder kan brengen - net zoals het dat doet bij mensen die bijvoorbeeld géén ASS hebben.

Voor meer informatie over mij, mijn werkzaamheden of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek; zie www.so-move.nl en/of neem contact op via 06-3005 2645.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden