Het Nederlands Studenten Jazz Orkest
Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (Foto: Veerle Bastiaanssen)

Nederlands Studenten Jazz Orkest 2019 in Metropool Enschede

Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO) gaat in december op haar achtste tour. In 2019 maakt het NSJO met haar 'Spirits of Soul' - show een reis door de geschiedenis van de soulmuziek: van echte classics naar soulhits van nu. Het NSJO werkt samen met soulzanger David Dam en jazztrompettist Jan van Duikeren. Het geheel staat onder leiding van Nils van Haften.

Enschede - 32 studenten zullen in december twee weken lang hun dagelijkse studentenleven opzij zetten om een volle week te vullen met repetities, en deze te vervolgen met een tour langs zes grote studentensteden in Nederland. Uit heel Nederland verzamelen studenten zich om met een bigbandbezetting met strijkers de soul- en jazzmuziek bekend te maken aan een gemêleerd gezelschap: van studenten tot senioren zijn welkom in de zaal. Dit jaar nemen zes Enschedese studenten op verschillende instrumenten deel aan het orkest. Twee van hen, Vera Stakenborg en Jorine Oosting, zijn actief in het bestuur van het NSJO als, respectievelijk, voorzitter en persvoorlichter. Het NSJO werkt dit jaar samen met Carbon Clarity, een spinoff van de Universiteit Twente o.l.v. Werner Schouten, om de CO2-uitstoot van het project in kaart te brengen en hiervoor te compenseren.

NSJO 2019 Spirits of Soul is de achtste editie van het NSJO. Ook in de zomer is het NSJO actief: eerder speelde het orkest al op het Wicked Jazz Sounds Festival en in 2017 was het orkest de openingsact van het North Sea Jazz Festival.

David Dam
Dit jaar gaat het NSJO op pad met soulzanger David Dam, bekend van onder andere zijn deelname aan 'The Voice of Holland', en zijn soulband Soul Solution, waarmee hij heel Europa door tourt. Het orkest speelt verder een begeleidende rol voor jazztrompettist Jan van Duikeren, een vedette in de jazzwereld. Van Duikeren is bekend als vaste trompettist van Candy Dulfer en speelde samen met onder meer bekende namen als Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Di-rect. Ook vult hij met regelmaat posities in The Jazz Orchestra of The Concertgebouw en het Metropole Orkest en is hij ieder jaar meermaals te vinden op het podium van North Sea Jazz. Het geheel staat onder leiding van bandleider en saxofonist Nils van Haften. Op 18 december speelt het Nederlands Studenten Jazz Orkest in Metropool, Enschede.

Voor studenten geldt een gereduceerde prijs van 12,-, niet-studenten betalen 17,- entree (inclusief servicekosten). Tickets zijn verkrijgbaar via Metropool of via www.nsjo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden