<p>Verkopers Mauro en Desiree en eigenaar Marc Roetgering zijn ontzettend trots dat Tiecke & Mulder al 75 jaar bestaat.</p>

Verkopers Mauro en Desiree en eigenaar Marc Roetgering zijn ontzettend trots dat Tiecke & Mulder al 75 jaar bestaat.

(Foto: )

Tiecke & Mulder al 75 jaar een begrip

Groot feest bij Tiecke & Mulder. De bekende herenmodezaak bestaat maar liefst 75 jaar. Dat laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Zo krijgen klanten een leuke attentie bij hun aankoop.

ENSCHEDE - Als we het over een begrip in Enschede hebben, dan hebben we het over Tiecke & Mulder. Vrijwel iedereen kent het markante pand. Het is een van de oudste herenmodezaken van Enschede.

Hele generaties kopen hun kleding aan de Deurningerstraat. Eigenaar Marc Roetgering is ontzettend trots op het jubileum. ‘’Er zijn niet veel herenmodezaken in Enschede die al zo lang bestaan’’, vertelt Marc.

Driekwart eeuw succesvol ondernemen gaat niet vanzelf. Daar moet hard voor worden gewerkt. Of zoals Marc het verwoordt: ‘’Gewoon goed je best doen.’’ Het is volgens Marc dan ook belangrijk om continu de laatste modetrends in de gaten te houden. Versloffen is geen optie. Marc: ‘’Zo gaan we veel naar beurzen. Ik wil alles met eigen ogen zien voordat het wordt verkocht.’’

Aan klandizie geen gebrek. Veel klanten brengen doelbewust een bezoek aan Tiecke & Mulder. ‘’We hebben veel vaste klanten die vaak al generaties bij ons komen. Ze weten zeker dat ze een eerlijk en persoonlijk advies krijgen van onze verkopers. Dat wordt gewaardeerd, net als de juiste prijs-kwaliteitverhouding.’’

In de rekken bij Tiecke & Mulder hangt kwalitatief hoogwaardige kleding (’voor de goed geklede man’) van casuel en dress tot zakelijke mannenmode. En dan dus natuurlijk altijd in de laatste stijlvolle trends. Volgens Marc slaagt iedereen, het aanbod is namelijk groot.

Marc heeft de zaak overgenomen van zijn ouders Johan en Cecile nadat zijn vader in 1999 overleed. Marc was al werkzaam in de zaak en nam toen de dagelijkse leiding over.
Johan en Cecile hadden op hun beurt de zaak in de jaren zeventig overgenomen van Hendrik Tiecke en Cor Mulder. Hendrik was verkoper en Cor kleermaker. Samen hebben ze in het najaar van 1946 Tiecke & Mulder opgericht. Begonnen aan de Dr. de Visserstraat zijn ze later naar verhuisd naar het huidige pand aan de Deurningerstraat 39 - net buiten het centrum van Enschede.

Opmerkelijk bij Tiecke & Mulder zijn de paskamers. Kleding passen gaat in een van de drie heel bijzondere paskamers. Elke ruimte heeft een eigen beleving. Zo is er een FC Twente-paskamer met heuse stadionstoelen en -poster. Een andere paskamer heeft de uitstraling van een stationruimte, met originele treinstoelen, afvalbakje en een heuse treintafel. Nummer drie is een autosportpaskamer met echte Porsche-stoelen en kledinghaken van originele versnellingspoken.

Attentie voor klanten

Omdat Tiecke & Mulder 75 jaar bestaat, krijgen klanten bij een aankoop een leuke attentie.

Tiecke & Mulder is gevestigd aan de Deurningerstraat 39 in Enschede. Zie ook

www.tieckemulder.nl

Meer berichten