<p>Benjamin Groenewolt, Martijn Broshuis en Kiona Bijker.</p>

Benjamin Groenewolt, Martijn Broshuis en Kiona Bijker.

(Foto: )

CultuurNoabers van start!

Enschede - De statuten van de nieuwe Stichting Muziekfonds Enschede, CultuurNoabers, zijn getekend bij notariskantoor Damsté.
De stichting heeft als doel om Enschedese culturele verenigingen meer met elkaar te verbinden. Bestuursleden Martijn Broshuis, Benjamin Groenewolt en Kiona Bijker, komende vanuit verschillende verenigingen, gaan hiermee aan de slag. Dit doen ze samen met een werkgroep met mensen uit verschillende culturele verenigingen uit Enschede.
Via het platform cultuurnoabers.nl, dat komend jaar online komt, wordt het noaberschap gestimuleerd. De organisatie richt zich op een aantal onderwerpen. De onderlinge uitleen van muziekinstrumenten en aanverwante zaken zoals microfoons wordt makkelijker en er is een klein budget voor inkoop of inhuur van instrumenten. Daarnaast wil de stichting gezamenlijke projecten stimuleren en de uitvoer van schoolprojecten vergemakkelijken. Tevens zijn er plannen om, in samenwerking met de Cultuurcoach van de gemeente, kennis van culturele verenigingen te delen en te vergroten.

Meer berichten