Foto: ROBERT HOETINK

Jochem K.

Even voor een weekje de Knuddetrofee weer invoeren. Is gewoon nodig.
En ik vermoed dat er zeker 27.000 mensen te vinden zijn die het met me eens zijn dat Jochem Kamphuis een Knuddetrofee verdient. Jochem Kamphuis. Ik zou zeggen: zoek een functie elders. Pieter Omtzigt fluit beter, hoorde ik.
Frank Snoeks, toch niet de eerste de beste voetbalcommentator, zei het heel netjes op de tv. ‘De scheidsrechter neemt een autoriteit aan die niet past bij de kwaliteit van zijn arbitrage’.
Later had hij het over een vuurtje dat werd aangestoken en dat Jochem K. de lucifer, de pyromaan was geweest.
Ik hoorde in de rust in vak 314 iemand zeggen dat we de tweede helft met tien tegen twaalf moesten voetballen. De elf van Willem II plus de scheids. Ze legde het nog even uit ook.

Bij het lezen van de naam Jochem Kamphuis als scheidsrechter had ik vooraf al mijn twijfels. Bij Higler heb ik dat ook.
Weet niet hoe dat komt. Bij Jan Keizer was dat vroeger ook zo. Dat was een palingboer. Wat ze over Jochem K. allemaal zongen heb ik tekstueel niet vast kunnen leggen, al vermoed ik dat het ging over een moeder-zoon relatie en een link richting de lhbtqi+ beweging en dan hoop ik maar dat al die letters goed zijn.

Kwetsende spreekkoren praat ik niet goed. Maar die Kamphuis maakte er wel een potje van. Heeft gewoon het eind van de middag en het begin van de avond verpest.
En je zag het aankomen hè. Wriedt schopte onze Mees Hilgers bijna doormidden, maar dat was niet zo erg, vond Kamphuis die vervolgens wel onze Daan Rots om niks een uitbrander gaf.
Onze Ramiz Zerrouki maakte bij beide gele kaarten niet eens een overtreding! Hij was slachtoffer van een (ieniemienie) kopstoot en hij schoot geen bal weg of zo, toch.
Jochem K. wint de knuddetrofee, maar de koekenbakker uit vak 314 die bij de rode kaart met bier gooide en mij precies op mijn kop raakte verdient ook een knuddetrofee. Met bier gooien doe je bij Normaal!

Hans Assink schrijft sinds 2007 via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Meer berichten