't Proathuus opent haar deuren in Twekkelerveld

ENSCHEDE – Zaterdag 30 november opende 't Proathuus in de Paulusschool in Enschede haar deuren! Een initiatief van Bewonersplatform Twekkelerveld, Twentse Alliantie, De Woonplaats, Domijn, Ons Huis en de gemeente Enschede. Het is een plek die de bestaande verenigingen, organisaties en activiteiten in Twekkelerveld verbindt. En waar verschillende partijen op vaste dagen aanwezig zijn om bewoners van advies te voorzien. Zaterdag zagen de aanwezige wijkbewoners een glimp van de mooie toekomst die 't Proathuus te wachten staat.

't Proathuus is in het leven geroepen om verbinding te brengen tussen alle activiteiten die al georganiseerd worden in de wijk. Het is een plek waar mensen terecht kunnen voor vragen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg en welzijn, maar ook voor informatie over activiteiten op andere plekken in de wijk. Daarnaast biedt 't Proathuus ruimte voor nieuwe ideeën die in de wijk ontstaan.

Bewonersplatform Twekkelerveld
Patrick van Bewonersplatform Twekkelerveld (BEPT): "Wij zijn erg blij met dit initiatief en zien mooie kansen voor de activiteiten die nu al georganiseerd worden in de wijk. Wij hebben het afgelopen jaar onderzoek gedaan onder de wijkbewoners: wat missen zij op het gebied van ontmoeting, hoe willen ze betrokken worden en welke invulling zien zij voor 't Proathuus? Gemeente Enschede, De Woonplaats, Ons Huis en Domijn hebben vervolgens de handen ineen geslagen. Zo kon met de inzet van De Twentse Alliantie en BEPT 't Proathuus worden gerealiseerd."

Aanwezige partijen in 't Proathuus
Naast de activiteiten die in 't Proathuus georganiseerd kunnen worden, zijn verschillende partijen aanwezig op vaste dagen. Zoals de Twentse Alliantie, Alifa, Power, Wijkteam Noord, Wijkwijzer, Stichting Move en Nieuw Twekkelerveld. Zij voeren hun werkzaamheden uit vanaf dit punt. Meer informatie over de dagen en tijdstippen waarop zij aanwezig zijn, is te lezen op de websites van de betreffende partijen. Tijdens de inloop afgelopen zaterdag kon iedereen zien dat 't Proathuus nog niet volledig ingericht is. Want dit willen de partijen sámen doen met de bewoners van Twekkelerveld. Om er voor iedereen een fijne plek van te maken!

Nieuw Twekkelerveld
Onder de noemer Nieuw Twekkelerveld werken de gemeente Enschede, De Woonplaats, Ons Huis en Domijn samen op het gebied van energie en klimaat, prettig wonen en sociale contacten. Ze proberen initiatieven slim te koppelen en gaan zo onder meer aan de slag met de verouderde woningen, het aardgasvrij maken van de wijk en het nemen van maatregelen om de gevolgen van het klimaat op te vangen. Krachten worden gebundeld om samen met bewoners het wonen in Twekkelerveld nog fijner te maken. Soms is een resultaat hiervan op korte termijn zichtbaar, zoals de opening van 't Proathuus. Soms duurt het enkele jaren voordat bewoners er iets van merken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden