Leerlingenraad Menkotoren op bezoek bij Sheltersuits.
Leerlingenraad Menkotoren op bezoek bij Sheltersuits. (Foto: PR))

Jeelo-markt voor Sheltersuit en open huis Menkotoren

De leerlingen van basisschool Menkotoren zijn al weken aan het bedenken hoe ze zoveel mogelijk geld kunnen verdienen voor Sheltersuit. Woensdag 11 december houden ze een Jeelo-markt voor ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden. Ze hopen dat ze in elk geval € 300,- ophalen met hun activiteiten. Want zoveel kost een Sheltersuit.

Enschede - De markt is de afsluiting van het Jeelo-project 'Omgaan met geld', waar alle klassen aan gewerkt hebben. Als eindproduct moeten de kinderen iets bedenken om geld te verdienen. In de decemberperiode draait het bij de katholieke school ook om solidariteit en steunen ze een goed doel. Deze twee dingen komen samen in de afsluiting van dit project: de kinderen gaan geld verdienen voor Sheltersuit. Aan de start van het project zijn er mensen van Sheltersuit op school geweest om de kinderen te vertellen wat ze doen. Afgelopen week is de leerlingenraad van de Menkotoren op bezoek geweest bij Sheltersuit. Ze waren erg onder de indruk van wat ze hebben gezien en gehoord.

Speelgoedmarkt

Groep 2-3 en groep 4-5 van basisschool Menkotoren hebben speelgoed ingezameld om te verkopen voor het goede doel; de kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben allerlei acties bedacht om geld te verdienen. De kinderen van groep 1-2 hebben al geld verdiend voor Sheltersuit bij de afronding van hun herfstproject. De Jeelo-markt voor Sheltersuit is woensdag 11 december van 11.45-12.30 uur in de Menkotoren aan de Rijnstraat 15 te Enschede.

Open huis

Twee dagen later, op vrijdag 13 december, houdt kindcentrum Menkotoren-Kinderdomein een open huis voor ouders van peuters. Belangstellenden krijgen dan informatie over de school, de peuteropvang en BSO en kunnen ook een kijkje nemen in het Diskoever-lab dat in de Menkotoren is gevestigd. Het open huis is van 9-11.30 uur.

Meer berichten