Aanmelden voor Nationale Vrijwilligersdag bij Prismare

Enschede - Tijdens de 'Nationale Vrijwilligersdag' - jaarlijks op 7 december - worden landelijk vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden. Zo ook in Enschede!

Dit is het derde jaar dat de Gemeente Enschede en M-Pact deze dag groots uitpakt met een middagprogramma gevuld met entertainment en leuke activiteiten om de Enschedese vrijwilligers, mantelzorgers en andere actieve inwoners te bedanken. Dit jaar wordt het extra speciaal omdat ook de allereerste Enschedese Vrijwilligersprijs uitgereikt gaat worden! Tot en met zondag 1 december kon gestemd worden op één van de vijf, door de Enschedeër zelf, genomineerden organisaties: MOVE Enschede, Huis van Verhalen, Buurtbemiddeling Enschede, Smiley Stroinkslanden, en Stichting Present. In spanning wachten zij nu de prijzen af die tijdens de Nationale Vrijwilligersdag bijeenkomst bekend gemaakt gaan worden. Ze zullen hun geduld echter nog heel even op de proef moeten stellen want de middag start met een cursus 'Gelukskunde' door Mirjam Spitholt.

Na de prijsuitreiking zal, na een korte pauze, de dag feestelijk worden afgesloten met een mini-concert van het Enschedees Rock Koor en ook aan de innerlijke mens is gedacht. Je hoeft niet met een knorrende buik naar huis, want Soep met Ballen en Patatje Met zorgen dat er voor iedereen een lekkere warme hap klaar staat. Kortom, het belooft weer een geweldige middag te worden voor alle vrijwilligers, mantelzorgers en actieve inwoners van Enschede die zich als deelnemer hebben aangemeld. Aanmelden kan nog tot vrijdag 6 december via www.m-pact.nl

De dag van de vrijwilliger is op zaterdag 7 december van 12:30 tot 17:00 uur in het theater van Prismare, ingang gebouw Prismare, Roomweg 167d.

Meer berichten