Levende kerststal.
Levende kerststal. (Foto: Theatermakerij Enschede)

Levende kerststal nieuw onderdeel van Winter Wonderland

In de decembermaand is het weer extra warm en gezellig in Enschede. Van 7 december t/m 5 januari wordt de binnenstad in Enschede opnieuw omgetoverd tot een Winter Wonderland. Naast terugkerende elementen zoals de ijsbaan, Long Lane of Love en het verlichte Twentse Ros wordt Winter Wonderland 2019 in het weekend voor de Kerst uitgebreid met een levende kerststal op de trappen van de Jacobuskerk op de Oude Markt en staat tijdens de hele periode op het H.J. van Heekplein een groot verlicht hert.

Enschede - Van 20 tot en met 22 december verrijst op de trappen voor de Jacobuskerk een heuse levende kerststal: de Stal van Enschede. De personages worden vertolkt door spelers van Theatermakerij Enschede en de dieren zijn afkomstig van Kinderboerderij Noord. De koningen vertellen magische verhalen en doen wonderlijke voorspellingen over het nieuwe jaar. De herders geven korte lessen in communiceren met schapen en geiten. Ook kun je op kraambezoek bij Maria en luisteren naar kerstliedjes, prachtig gezongen door de kerstengel samen met het kerststalkoortje.

Winter Wonderland 2019
Tijdens de aankomende editie van Winter Wonderland van 7 december t/m 5 januari zal de binnenstad weer sfeervol worden aangekleed met verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen en het verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en het IJspaleis van Jelle de Graaf op het Stationsplein. Een nieuw lichtobject dit jaar is een groot verlicht hert dat te zien zal zijn op het H.J. van Heekplein. Ook dit jaar is er weer een overdekte ijsbaan op de Oude Markt. De Langestraat wordt traditioneel omgetoverd tot liefdeslaantje: de Long Lane of Love.

Daarnaast zijn er tijdens Winter Wonderland ook weer tal van winterse activiteiten zoals de culturele Stadsherberg (20 t/m 23 december) in de Burgerzaal van het Stadhuis en een gezellige kerstmarkt in de Haverstraatpassage (14 en 15 december). Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede presenteert feestelijke (familie)voorstellingen zoals kerstmusical Oliver!, Die Weihnachtsshow – Kerstrevue met de buren, The Christmas Night met onder anderen Do, Jim van der Zee en Orkest van het Oosten en Twentse Eindejaarsconference 2019.

Organisatie
De coördinatie en organisatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstadpartners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Enschede Promotie, Ondernemersfonds, Gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Marktbond, Wijkbudgetten Stadsdeelcentrum en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede.

Alle activiteiten, voorstellingen en praktische informatie zijn te vinden op www.winterwonderland.nu.

Meer berichten