Peter Eidhof presenteert zaterdag zijn boek Veuroetboer'n.
Peter Eidhof presenteert zaterdag zijn boek Veuroetboer'n.

Eidhof komt met boek Veuroetboer’n

Algemeen

Het boek Veuroetboer’n Peter Eidhof wordt op zaterdag 16 oktober officieel gepresenteerd in de kantine van EMOS. In Veuroetboer’n heeft Eidhof 22 amateurvoetbaltrainers geportretteerd in monologen met foto’s uit het privé-archief van deze trainers. “Voetbal brengt het beste in mensen boven’’, zegt Eidhof in het voorwoord. En ook: ‘’Je werkt je echt het schompes als trainer in het amateurvoetbal.’’

Enschede - Zelf begon Peter Eidhof ooit door aansporingen van zijn Oom Wim als jeugdtrainer bij De Tukkers. Oom Wim steunde hem. “Na de training, voor en tijdens de wedstrijden voelde ik me zo’n ongelooflijk goede trainer met hem om mij heen’’, schrijft Enschedeër Eidhof.

De trainers in Voeroet boer’n hebben een allemaal UEFA-A licentie en zijn gedurende tenminste tien seizoenen bij tenminste drie verschillende clubs hoofdtrainer geweest. “Een aantal trainers is momenteel nog actief. De monologen zijn gerangschikt op leeftijd van de trainer. De oudste trainer Gerard Schefer is 75 en de jongste coach is Erik Zandstra (35). De monologen geven het voetbalverhaal van de betreffende trainer weer, waarbij ook hun loopbaan als speler is meegenomen’’, zegt Eidhof.
Trainers als Freek van Oenen, Wim Adolfsen, Hans Bossink, Rob Poell, Peter Schulte, Peter Bokma, Rene Nijhuis en Mete Soygul komen aan bod.

In elk verhaal is er aandacht voor datgene wat de betreffende trainer heeft gevormd, en wat zijn uitgangspunten van het trainersvak zijn. Eidhof: “Wat kunnen of konden zij goed, wat is moeilijk geweest, wie of wat is belangrijk voor ze? Hoe hebben ze hun successen en teleurstellingen beleefd? Hoe kijken ze aan tegen het wereldje en hoe verhoudt hun voetballoopbaan zich met hun carrière bij hun werkgever overdag? En hoe kijken ze zelf terug op hun loopbaan, of welke ambities hebben ze nog?’’ 

Het trainersvak is geëvolueerd van het zijn van een verbindende vaderfiguur naar meer visionaire benaderingen, stelt Eidhof. “Dit boek is een must-have voor elke amateurvoetballiefhebber in Twente en alle ervaren of beginnende voetbaltrainers.’’

Peter Eidhof (1978) was zeventien jaar lang werkzaam als correspondent amateurvoetbal voor Dagblad Tubantia en even zoveel seizoenen actief als jeugd- en seniorentrainer bij AVC Heracles, De Tukkers, Sportclub Markelo en EMOS. Veuroetboer’n wordt zaterdag 16 oktober om 16.30 uur gepresenteerd in de kantine van EMOS. Het boek is te koop bij elk boekenverkooppunt en vanaf 14 oktober online te bestellen via https://www.boekengilde.nl/boekenshop/veuroetboern en ook via Bol.com.

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 15 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19