Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Miss Boekelo

Algemeen

De eerste kennismaking met de Military was zaterdag een bijzondere. Op het fietspad tussen Usselo en Boekelo stond ineens een meute struikrovers. Zonder aanziens des persoons werden alle fietsers gesommeerd te stoppen. Een paar oude mannen wilde harde valuta hebben en wie dat niet op zak had, moest zich melden bij een aantal op zich charmant uitziende jongedames, maar zij maakten gewoon deel uit van de roversbende die het fietsende deel van de bevolking even wilde uitmelken.
Twee euro moest ik betalen! Oké, dan had ik iets verderop wel recht op een plek in een naar later bleek onbewaakte fietsenstalling die in een groot weiland was neergelegd, zo werd er gezegd, maar garanties waren er niet. Een bonnetje? Die had de struikrover niet. Wel een grijpgrage hand. Mijn muntje van twee euro was zo in de pocket.
En de jongedames die gewapend waren met pinautomaten deden ook niet aan bonnetjes. Wie zegt mij dat jullie geen oplichters zijn zei ik nog, maar dat maakte weinig indruk.

In de ‘fietsenstalling’ een zilvervloot aan fietsen. Hoe vind ik straks mijn fiets ooit weer terug na twaalf bokbier en bij invallende duisternis zei ik nog, maar dat maakte weinig indruk op de securityman die me verbood op de weg te gaan lopen die verboden was voor verkeer. Ik moest over het fietspad naar de ingang lopen. Daar moest ik eerst een controle op de CoronaCheck-app ondergaan. Geen struikrover deze keer, maar wel een vreemde vogel want hij wilde weten in welke maand ik jarig ben.
Ik wilde nog zeggen dat het hem geen reet aan ging, maar zei toch maar april. Goed, was het antwoord, maar dat maakte weinig indruk want dat wist ik zelf ook wel.
De volgende controle was voor mijn toegangsbewijs. Dat verliep op zich soepel, al wilde de beste man heel graag weten waar hij mij van kende. De Military zelf was geweldig. Atemlos, zwemmen in bacardilemon! Een reünie.
Alleen jammer dat ik Miss Boekelo van vroeger niet tegen kwam. Volgend jaar maar weer.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home,nl).

Column Hans Assink

!
Afbeelding
‘Het leukste kerstfeestje van het jaar’ 25 nov, 16:55
Afbeelding
Masada opent een tweede restaurant 25 nov, 10:25
Afbeelding
Anne de Blok: ‘Huize Enschede is slopend, maar zo ontzettend leuk’ 25 nov, 09:18
Afbeelding
‘Verkeersles’ studenten 24 nov, 14:14
Afbeelding
Zomaar een goed gevulde schoen of een cadeaubon 24 nov, 12:24
Afbeelding
Najaarsconcert van Show- & Marchingband EVC 24 nov, 09:15
Afbeelding
Primeur Noaber – Midwinterconcert KEBH 23 nov, 19:45
Afbeelding
Excuses 23 nov, 15:16