Juliën hielp de crew van McDonald's restaurant Enschede Woonplein met het uitserveren van de Happy Meals met zijn eigen McNificent actiepoppetje.
Juliën hielp de crew van McDonald's restaurant Enschede Woonplein met het uitserveren van de Happy Meals met zijn eigen McNificent actiepoppetje. (Foto: PR)

'McNificent Juliën' uit Enschede superheld bij McDonald's

Enschede - Het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's vieren vandaag hun jarenlange samenwerking op een wel heel bijzondere manier. McDonald's vervangt vandaag de iconische Happy Meal-speeltjes door de McNificents. Drie stoere actiepoppetjes, waarvoor echte Nederlandse superhelden model hebben gestaan. Eén van deze drie superhelden is de 9-jarige Juliën Schöppink uit Enschede.

De drie McNificents, Keano, Fleur en Juliën, hebben elk een ernstige aandoening en hebben op jonge leeftijd al vaak in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig kan hun familie op die momenten tóch altijd dichtbij zijn, in een Ronald McDonald Huis. Dat geeft de kinderen kracht, superkracht! De McNificents, die je vandaag als actiepoppetje bij het Happy Meal krijgt, staan symbool voor de jarenlange samenwerking tussen McDonald's en het Kinderfonds. Van elk verkocht Happy Meal gaat een donatie naar het Kinderfonds.

McNificent Juliën
Toen Juliën geboren werd zaten zijn luchtpijp en slokdarm aaneen en had hij slechts één long. Hij was pas drie weken oud toen hij voor het eerst geopereerd werd en moest direct twintig maanden in het ziekenhuis blijven. Inmiddels is Juliën negen jaar oud en ademt hij via een tracheacanule. Hij is een echte doorzetter. Deze tegenslagen hebben hem niet bang gemaakt, maar juist extra stoer en eigenwijs! Samen met zijn familie was hij vandaag eregast in McDonald's restaurant Enschede Woonplein. Hij hielp hier de crew met het uitserveren van de Happy Meals met zijn eigen McNificent actiepoppetje.

VIP's
Robin Veldt, Franchisenemer, van McDonald's Enschede: "Het is natuurlijk geweldig dat onze plaatsgenoot Juliën één van de drie gezichten is van deze campagne om het goede werk van het Ronald McDonald Kinderfonds onder de aandacht te brengen. We voelen ons dan ook vereerd dat we Juliën en zijn familie vandaag als VIP's mochten ontvangen en hem de gelegenheid konden geven zijn eigen McNificent actiepoppetje bij het Happy Meal te serveren."

Belangrijkste partner
"McDonald's is al bijna 35 jaar onze belangrijkste partner. Mede dankzij onze samenwerking kunnen we als Kinderfonds ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar laten zijn," zegt Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. "Mooi ook om de betrokkenheid van de franchisenemers en hun crewleden te ervaren, met hun inzet maken ze de samenwerking succesvol. Dat vieren we graag op McHappy Day. En het is fantastisch dat we met de McNificents actiepoppetjes de gasten van McDonald's kunnen bedanken voor hun steun door het jaar heen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden