<p>Dani&euml;l van Klaveren.</p>

Daniël van Klaveren.

(Foto: )

Daniël van Klaveren debuteert met Koning Bowi

Daniël van Klaveren debuteert als artistiek directeur van Theater Sonnevanck met het magische ‘Koning Bowi’.

Enschede - Dit najaar speelt Theater Sonnevanck de nieuwe, komische familievoorstelling Koning Bowi. “Energiek en magisch theater vol livemuziek, over het moment waarop je leven als kleuter drastisch verandert: de eerste schooldag’’, zo meldt Koen Waanders van Sonnevanck. De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Daniël van Klaveren, sinds begin dit jaar artistiek directeur van het Enschedese theatergezelschap. Koning Bowi (4+) is de eerste voorstelling die Van Klaveren in deze rol maakt.
De voorstelling speelt van 10 oktober tot en met 28 november n de theaters. “Koning Bowi wordt verrassend, muzikaal totaaltheater dat het publiek nog lang bij zal blijven’’, zegt Van Klaveren. “Componist Lucas Wiegerink schreef nieuwe veelzijdige muziek, die alle kanten opgaat. Van soul, naar jazz tot Queen-achtige-rocksymfonie. De voorstelling wordt gespeeld door een zeer talentvolle, muzikale cast bestaande uit de acteurs Sam van Hulst, Isabelle Kafando en Bart Sietsema. Slagwerker Laura Trompetter haalt alles uit de kast: marimba, vibrafoon, gong, tomtoms, chimes, basdrum, bekkens, regenpijpen… je kunt het zo gek niet bedenken. Ik ben ontzettend blij dat ik samen met deze fijne cast de voorstelling mag maken. We kunnen niet wachten om live voor publiek te spelen!”, aldus Van Klaveren.

Op 1 januari 2021 nam Van Klaveren het stokje over van artistiek directeur Flora Verbrugge. Van Klaveren is geen onbekende voor Sonnevanck. Hij bewerkte in 2018 voor het gezelschap Monteverdi’s L’Orfeo – een coproductie met de Nederlandse Reisopera – tot een spannende, grappige en ontroerende opera voor kinderen vanaf 8 jaar.

In 2005 studeerde Van Klaveren af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In de jaren erna ontwikkelde hij zich tot regisseur, acteur en schrijver van jeugdtheater, waarbij hij zich specialiseerde in opera en muziektheater. 

Première bij Theater Sonnevanck aan de Walstraat

Koning Bowi gaat op zondag 10 oktober in première in de eigen zaal van Theater Sonnevanck in Enschede en speelt tot en met 28 november in theaters in heel Nederland. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en duurt ongeveer 50 minuten. Zie ook www.sonnevanck.nl.

‘we kunnen niet wachten om live voor publiek te gaan spelen’

Meer berichten