Samen een kaars branden voor overleden kinderen.
Samen een kaars branden voor overleden kinderen. (Foto: Vincent Den Hertog)

Wereldlichtjesdag in Uitvaartcentrum Enschede

Enschede - Zondag 8 december, op Wereldlichtjesdag, worden wereldwijd om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Ook dit jaar worden in Enschede de namen genoemd en een kaarsje aangestoken tijdens een speciale herdenkingsdienst voor kinderen.

''Voor de 7e keer openen we in Enschede de deuren en ons hart voor jou. Iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind is van harte welkom om het gemis te delen en de herinnering te koesteren. Voor sommige mensen is het verlies nog heel vers, voor anderen is het al langer geleden. We herdenken alle kinderen. Kinderen die niet eens de kans kregen voor de eerste ademhaling tot volwassen kinderen.''

Wereldlichtjesdag Enschede wordt gehouden in Uitvaartcentrum Enschede. Wethouder Beversstraat 104 te Enschede. Aanmelden via een persoonlijk bericht op www.facebook.com/wereldlichtjesdag053/

Mocht je de herdenking niet kunnen bijwonen, dan kun je op zondag 8 december thuis om 19.00 uur een kaarsje branden. Zo ben je ook verbonden in het lint van licht.

In Enschede wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd door Bianca Fabricius van Afscheid met Gevoel (0642970990) en Miranda Smit-van Keulen van Kunst van herinnering.

Meer berichten