Dit is woontrend voor het nieuwe seizoen

Plannen is het halve werk. In je dagelijkse werk maar ook in klussen in huis. En hoewel je niet elk seizoen je hele huis aan nieuwe trend wil aanpassen, is je huis een boost geven ook goed voor je eigen humeur.

Nu plannen hoe je woning er de komende tijd uitgaat zien, is niet alleen leuk maar ook heel verstandig. Door nu in te plannen wanneer de stukadoor jouw wanden gaat opfrissen, geniet jij het komende seizoen van een frisse woning met de nieuwste trendkleuren.

Groots of in het klein?

Je kunt je hele woning aanpakken maar ook een enkele muur een ander kleurtje geven. Met behang of muurverf. Dat klinkt leuk en snel gedaan. Maar in de praktijk is het vaak een gestoei met rollen behang, lijm en vooral heel veel frustratie omdat het resultaat te wensen over laat. Net zo vergaat het degene die die prachtige muurverf kiest en uiteindelijk met een wand uit de strijd komt die echt niet lijkt op het prachtige VT Wonen plaatje.


Begin bij het begin

Ga je je wanden aanpakken, dan is het goed om te weten dat de ondergrond een grotere rol speelt dan de kleur. Heeft jouw wand vlekken, oneffenheden of scheuren, dan zal het eindresultaat nooit mooi worden. Beter is het om je wanden uithanden te geven aan een ervaren stukadoor. Niet alleen krijg je dan een mooi resultaat maar ook kun je kiezen uit diverse wandafwerkingen. Denk aan sierpleisters, cementgebonden stucwerk, beton ciré maar uiteraard ook het ‘good old’ stucwerk van gips.

Heb je een nieuwbouwhuis en twijfel je nog of renovlies of sausklaar stucen de beste optie is? Een goede stukadoor kan je dat direct vertellen. De keuze is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Heb je eenmaal een goede ondergrond laten maken, dan kun je werkelijk elke kleur kiezen die jij maar wil.

De trendkleuren en stijlen

Voor 2022 zullen vooral groentinten en warme rood- en bruintinten de hoofdrol gaan spelen in het interieur. Kleuren die in diverse kleurtonen perfect toe te passen zijn op de wand. En daarnaast kleuren die symbool staan voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Een goede basis dus voor jouw huis.
Kijken we naar de stijlen die trendy worden, dan is dat vooral de retrostijl waarbij ook kleuren als okergeel, terra en blauw een rol spelen. Maar ook de Urban jaren ’90 stijl met zijn koele ruige materialen als beton en staal gecombineerd met felle uitgesproken kleuren en scherpe architectonische lijnen is trendy. Beton ciré speelt daarmee een grote rol in wanddecoratie.

Trek de lijn door…

Ben je toch bezig met plannen, denk dan ook eens aan de hal, badkamer en vooral de zolder. Voor de doe-het-zelver een klus die nooit goed uitpakt maar de stukadoor draait hier zijn hand niet voor om. Met een speciale samengesteld zolder-spuiten-pakket tovert de stukadoor Almere en omgeving om tot huizen waarbij de zolder zeker ook gezien mag worden. Nadat de kieren en gaatjes van de zolderplaten professioneel afgewerkt zijn met plamuur en acrylaatkit, worden de spaanplaten behandeld met een ademende primer en gespoten met een dampdoorlatende latex. Hierdoor kan het hout blijven ademen en worden de platen beschermd tegen houtrot.

Meer berichten