<p>Theatergroep Aluin brengt de voorstelling Bakchanten.</p>

Theatergroep Aluin brengt de voorstelling Bakchanten.

(Foto: )

Aluin komt met Bakchanten

Een woeste tragedie vol hysterie en ongeloof. Dat is de voorstelling Bakchanten van Theatergroep Aluin. Op vrijdag 8 oktober in Theater Concordia.

Enschede - De voorstelling Bakchanten is geselecteerd door de jongeren van Concordia Young. “Zingend en dansend trekken de Bakchanten, een groep wilde en dronken vrouwen, door het land. Onder invloed van de aantrekkelijke Dionysos, de god van plezier en dans, geven ze zich bloot aan onbeteugeld genot. Koning Pentheus erkent Dionysos niet als god en wil de orde in zijn land handhaven. Hij neemt Dionysos gevangen. Een beslissing met een gruwelijke afloop’’, aldus Concordia.

Bakchanten is een woeste tragedie vol hysterie en ongeloof. De aantrekking van oerkracht en extase van Dionysos staat tegenover de ratio en regels van Pentheus. Concordia Young-lid Marie-Claire: “Politieke correctheid kreeg dit jaar ineens een hele andere lading, dan maar vertrouwen op je eigen intuïtie? Aluin speelt het verhaal van de stoere danseressen, bakchanten, laten ze zich verleiden of weet de ratio toch te winnen?”

Concordia Young is een groep enthousiastelingen tot 36 jaar die theaterland afstruint op zoek naar de leukste voorstellingen voor young-professionals die gek zijn op of nieuwsgierig naar theater.

Een keus van Concordia Young

Meer berichten