Foto:

Alide Baltes

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Alide Baltes en ik ben 65 jaar oud. Ik werk twee dagen in de week bij het kunstatelier waar ik allerlei kunstwerken maak voor Blijgoed.  

Wat voor soort kunst maak je?

Ik teken veel en eromheen maak ik een mooie rand van mozaïek. Om iedere tekening die ik maak teken ik een mozaïekrand. Ik ben geïnspireerd door boeken en kunstwerken van Gaudi. Ik kijk naar plaatjes en vervolgens ga ik tekenen. Ik teken niks over, ik geef aan alle tekeningen een eigen draai. Ik vind kunstwerken maken van keramiek ook leuk. Zo heb ik keramieken schaaltjes met dekseltjes en pootjes gemaakt.

Waarom maak je kunst?

Ik ben een echte kunstenares. Ik teken en maak graag kunst. Thuis zitten is niet fijn en het liefste zit ik de hele dag in het atelier. Kunst maken maakt mij erg blij. 

Wat is jouw grote droom?

Ik wil mijn producten graag tentoonstellen bij Art Brut Biënnale in Hengelo. Ik vind het leuk als mensen mijn kunstwerken bekijken en zelfs kopen. Als mensen mijn kunstwerken kopen dan kunnen er ook nieuwe tekenspullen gehaald worden zodat ik nog meer kaartjes en tekeningen kan maken.

Meer berichten