Black Gospelkoor Benediction. (Foto: Willem Jan de Bruin)
Black Gospelkoor Benediction. (Foto: Willem Jan de Bruin) Foto: Willem Jan de Bruin

De gospel zingen vanuit het hart

Algemeen

Black Gospelkoor Benediction, dat zijn wij!! Een koor dat de gospel vanuit het hart zingt, samen met onze band en onder de altijd inspirerende leiding van dirigent André Bijleveld. 

Enschede - Volgend jaar bestaan we 25 jaar. Momenteel zijn we nog aan het brainstormen hoe we dat kunnen vieren. We kunnen met z’n allen terugkijken op prachtige jaren met vele hoogtepunten, zoals bijvoorbeeld kerst 2019 toen we een prachtig concert hebben gegeven in schouwburg Hengelo. In samenwerking met Dwight Dissels, harmonieorkest Concordia uit Hengelo en het kinderkoor van Kaliber Kunstenschool werd het een grandioos feest! 

Zelfs in de afgelopen periode, waarin zingen zeer beperkt was, hebben we gekeken naar wat onze mogelijkheden waren om toch met elkaar in verbinding te blijven en daar zit een deel van onze kracht. Elkaar ontmoeten, samen delen, plezier maken en naar elkaar omzien. 

Benediction bestaat uit zo’n 60 leden, zowel mannen als vrouwen. We repeteren elke maandagavond in onze thuisbasis, het gebouw van de Baptistengemeente ’t Trefpunt. En wat zijn we blij, dat na anderhalf jaar niet samen te mogen zingen, we nu vanaf september weer bij elkaar mochten komen! De eerste repetitie van dit seizoen was dan ook erg bijzonder. 

Op een repetitieavond beginnen de met een kwartier inzingen en een lekker kop koffie en tijd om even elkaar te spreken. Daarna gaan we flink aan de bak om de nummers die André met ons in wil studeren ons eigen te maken. Ons repertoire varieert van stevige Engelstalige black gospel, maar ook rustige ballads, pop- en worshipliederen en Nederlandstalige samenzangliederen.

De band repeteert apart van ons maar wat is het altijd geweldig als we samen optreden en alles tot één geheel gemaakt wordt! Dan weet je weer hoe belangrijk iedereen is en hoe je elkaar en de muziek kan versterken.

De optredens die we hebben, variëren net zoals ons repertoire. We zingen in kerkdiensten, op bruiloften, organiseren zelf een concert, zingen bij een carnavalsvereniging of voor gedetineerden in de gevangenis. Het is ons niet snel te gek, zolang we maar kunnen getuigen van het evangelie en Gods liefde voor ons.

Maar we zijn meer dan alleen een groep mensen die samen zingen. Om dit te versterken, gaan we elke twee jaar samen een weekend weg. We gaan dan met z’n allen naar een kampeerboerderij in Bantega, Friesland. Daar wordt natuurlijk veel gezongen maar praten we ook over wat we zingen, volgen we workshops, doen groep verbindende activiteiten en hebben erg veel lol tijdens de zaterdagavond spelavond. Natuurlijk wordt er heerlijk gegeten, met dank aan ons geweldige kookteam. Het weekend sluiten we af op zondag met een dienst en het zingen van onze favoriete nummers.

Zingen bij Benediction is een beleving. Lijkt het jou ook leuk om te zingen bij Benediction? Meld je dan aan via onze website www.benediction.nl. 

Door Cindy Gravendeel/Black Gospelkoor Benediction

Enschedese groepen uit de amateur kunst laten zich zien

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 15 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19