Breukers Dranken heeft een centralere plek gekregen in Boekelo en heet nu Slijterij Gebotteld.
Breukers Dranken heeft een centralere plek gekregen in Boekelo en heet nu Slijterij Gebotteld.

Breukers Dranken centraler in Boekelo

Algemeen

Breukers Dranken is verhuisd! Zij zitten nu op een mooie, centrale plek in Boekelo aan de Beckumerstraat 19. Hemelsbreed zo’n 700 meter van waar de oude winkel zat. Met de nieuwe plek prijkt er ook een nieuwe naam op de gevel. De winkel gaat nu door als Slijterij Gebotteld.

BOEKELO - De verhuizing is dus niet heel ver, maar voor menig klant zal de nieuwe locatie - mooi centraal in Boekelo, pal naast andere winkels en voorzieningen - iets praktischer zijn. De nieuwe winkel is iets groter met een wat praktischer inrichting. Volgens eigenaar Sebastiaan Steenberg was de verhuizing ook een gevolg van het evalueren van het bedrijf afgelopen jaar. “We hebben gekeken naar wat goed liep, maar ook wat beter of anders kon. Om nog beter in te kunnen springen op de wensen van onze klanten.” De oude winkel had weliswaar veel sfeer, maar de indeling was niet altijd even handig met de vele hoekjes. Klanten konden wel eens producten niet vinden omdat ze op een andere plek stonden dan gedacht.

Nieuwe indeling
In de nieuwe winkel is de indeling net iets logischer opgezet, met uiteraard wel het stukje sfeer en belevenis dat mensen kennen van de oude winkel. Een andere aanpassing is dat er nu naast de proeverijruimte ook meerdere kleine ‘proefeilandjes’ zijn. Zo zijn er hoekjes bij de diverse afdelingen, waar men even kan zitten om bijvoorbeeld de wijnen, sterk gedestilleerd of jenevers te proeven. Overigens blijft men in de nieuwe winkel gewoon de proeverijen aanbieden, zodra een en ander weer mogelijk is binnen de geldende coronamaatregelen. Ook de online proeverijen zullen voortgezet worden, waarschijnlijk in een hybride vorm met zowel mensen in de proefruimte als op afstand via een livestream. Zo kunnen liefhebbers uit het hele land meegenieten.

Meer proefmogelijkheden
Het proeven en het goede advies zijn belangrijk om de klant precies te kunnen bieden waar zij naar op zoek zijn. “Bij speciaalbieren zijn mensen eerder geneigd om een risico te nemen dan bijvoorbeeld bij een duurdere whisky. We hebben liever dat mensen drie dingen proeven en dan met een vierde fles naar huis gaan, dan dat ze iets kopen wat ze uiteindelijk niet lekker vinden.” Er is straks elk weekend wat nieuws te proeven en men wil ook graag themaproeverijen houden. Bijvoorbeeld met wildwijnen, bourgondisch of Italiaans. De grotere winkel maakt verbreding en verdieping van het assortiment mogelijk.
Op de nieuwe winkelpui prijkt ook een nieuwe naam: Slijterij Gebotteld. Een bewuste keuze; eerder waren zowel de winkel als groothandelsactiviteiten actief onder de naam ‘Breukers Dranken’, wat niet altijd praktisch was. Door dit te splitsen krijgen beide bedrijfstakken een herkenbaar eigen gezicht. Bovendien is de naam Breukers ook onlosmakelijk verbonden met het oude pand; deze naam werd dus ook uit oogpunt van respect richting de familie Breukers niet meeverhuisd.

Slijterij Gebotteld verwelkomt u graag in de nieuwe winkel aan de Beckumerstraat 19 in Boekelo. Kijk ook op: www.slijterijgebotteld.nl

door de redactie

Vogels kijken op het Stroink. (Foto: Jacob van der Weele)
Excursie op Landgoed Stroink gisteren
Het Volkspark bestaat 150 jaar.
Het Volkspark viert op donderdag 2 mei het 150-jarig jubileum gisteren
'Wachten op Godot' is te zien in het Wilminktheater. (Foto: Salih Kilic)
'Wachten op Godot' in het Wilminktheater 29 apr, 10:27
Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56