De Tubanters hield de jeugd flik bezig op zondagmiddag.
De Tubanters hield de jeugd flik bezig op zondagmiddag.

Het Centrum pakt koppositie na vette overwinning op Vosta

Algemeen

Enschede - De competitie in het amateurvoetbal is weer begonnen. Ook bij De Tubanters. Het eerste speelde zondag in de vierde klasse A met 2-2 gelijk tegen SV Almelo. De Tubanters had rond die wedstrijd een groot sport- en spelevenement georganiseerd voor alle pupillen en junioren. “Ruim 200 jeugdige Tubanters-leden deden hieraan mee, nadat ze zelf allemaal op zaterdag al hun eigen competitiewedstrijd hadden afgewerkt’’, bericht oud-voorzitter Bert Lambeck. 

EMOS boekte zondag in de vierde klasse 4A een 3-2 overwinning op SV De Lutte. BSC Unisson speelde 1-1 tegen vv Oldenzaal. Victoria ‘28 won met 2-1 van Fleringen. In 5A kende Het Centrum geen genade voor Vosta: 8-1. Grote man was Sean Zaandam met vijf doelpunten.

In 3A  pakte Avanti een punt tegen TVO, 2-2. LSV verloor thuis met 2-3 van Saasveldia. UDI ging met 3-1 over de knie bij RSC in Rossum. 

In de tweede klasse J won Eilermark met 0-2 bij Wijhe. Boy Strijker maakte beide goals. Fc Suryoye verloor thuis met 0-2 van ATC’65 en Vogido kreeg flink klop bij Schalkhaar, 8-1. 

Op de zaterdag begon Sparta Enschede de competitie met een nederlaag. In de tweede klasse H redde Sparta het niet in de uitwedstrijd tegen Den Ham, 1-0. Kuiper tekende voor de enige goal.

De vierde klasse G zaterdag zit vol met Enschedese clubs. Op de eerste speeldag waren er liefst vier Enschedese derby’s.
SC Enschede tegen Drienerlo eindigde in een 0-2 zege voor de studenten. Zuidema en Koehorst maakten de doelpunten. PW versus Rigtersbleek werd gewonnen door Rigtersbleek met 1-4.
SVV’91 contra Eilermark leverde ook een zege op voor de bezoekers, 0-3. De Glanerbrugse goals waren van Daley Jongedijk die driemaal trefzeker was. Aramea stuitte op Achilles en ook hier ging de thuisploeg onderuit, 0-2 voor Achilles. Verveld en De Jong scoorden voor Achilles.
Phenix speelde voor het eerst op de zaterdag en startte met een 5-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Juliana’32 in Hengelo.

Sportlust speelde in Glanerbrug tegen FC Berghuizen en verloor met 2-4, 

Amateurvoetbal

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 23 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20