<p>Mijn vader is een vliegtuig draait in Concordia (Foto: Mark de Blok)</p>

Mijn vader is een vliegtuig draait in Concordia (Foto: Mark de Blok)

(Foto: )

Zeven premières NL Film Festival

Zeven premières van het Nederlands Film Festival zijn ook bij Concordia te zien. Van vrijdag 24 tot en met zaterdag 2 oktober vindt het Nederlands Film Festival plaats: de hoofdlocatie is Utrecht, maar zeven festivalpremières zijn op dezelfde dag ook te zien bij Concordia. Met onder meer de openingsfilm Mijn Vader Is een Vliegtuig met Elise Schaap en Pierre Bokma, de mini-serie The Spectacular over de IRA-aanslagen in de jaren ’80 in Limburg en de indrukwekkende documentaire The Photograph.

Un Triomphe: Franse feelgoodfilm

Om rond te kunnen komen stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om met hen Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ uit te voeren.
Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, beginnen de mannen beginnen aan een tournee, die elke terugkeer achter de tralies weer moeilijker maakt dan de vorige.
Un Triomphe is een fijne feelgoodfilm, die bekroond werd met de European Film Award voor de beste komedie.

Kuessipan: over familie en de kracht van vriendschap

Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in een Innu-reservaat, leiden ze elk een ander leven.
Mikuan woont bij haar liefhebbende familie, wil graag schrijfster worden en naar de stad verhuizen. Shaniss komt uit een gebroken gezin en maakt de middelbare school niet af.
De Innu-identiteit is een sterk onderdeel van hun leven. Maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen meer boven drijven.

Beginning: veelbekroonde debuutfilm

Als extremisten de kerk van de Jehova’s Getuigen platbranden, is de maat vol voor Yana. Ze is de vrouw van kerkgemeenteleider David, maar wil weg van het Georgische platteland.
David doet haar angst af als irrationele overgevoeligheid en vertrekt naar de kerkoudsten om geld te regelen voor het herbouwen van de kerk. Hoewel Yana steeds meer afstand neemt van de wereld die ze dacht te kennen, worstelt ze om haar eigen verlangens te begrijpen.
De Georgische debuutfilm won al prijzen op meer dan tien festivals over de hele wereld.

Hermitage: over de kracht van kunst

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken.
De film toont de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie.
De Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de kijker langs de pracht en praal van het wereldberoemde museum en de rijke geschiedenis van Sint-Petersburg.

Cinema Unfiltered: Japanse anime met Paprika

Onder de naam ‘cinema unfiltered’ kiezen jongeren elke laatste dinsdag van de maand een arthousefilm die je niet wilt missen en leiden die film in. Deze maand de Japanse anime-klassieker Paprika uit 2006!

‘de pracht en praal van Sint-Petersburg’

Meer info: www.concordia.nl.

Door Concordia

‘Un triomphe
is een fijne
feelgood
film’

Meer berichten