Foto:

InSPE brengt voorstelling Fiddler on the Roof op UT

Enschede - Eindelijk is het zo ver. Na twee keer uitstellen gaat Stichting InSPE op 18 en 19 september voorstellingen van de musical ‘Fiddler on the Roof’, ook wel ‘Anatevka’ genoemd, opvoeren in het Openluchttheater Universiteit Twente.
In dit stuk moet de arme, Joodse melkboer Tevye omgaan met veranderende tijden. Zijn oudste dochters hebben de leeftijd bereikt om te trouwen, maar wat gebeurt er als zij liever trouwen met mannen die zij zelf uitkiezen?

Sinds de opvoering van Jesus Christ Superstar in 2017 voert InSPE iedere twee jaar een grote musical op. In 2019 was dat West Side Story. De groep bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste acteurs en 30 gepassioneerde musici, die sinds oktober 2020 met elkaar hebben gerepeteerd. De meesten zijn studenten van de verschillende onderwijsinstellingen in Enschede. Om ook de productie toegankelijk te maken voor de internationale student, zijn de opvoeringen in de originele taal, het Engels.

Het Openluchttheater Universiteit Twente (OUT) is gelegen op de campus van de UT en geeft een hele andere beleving en sfeer aan deze musical dan een groot theater doet. Er zijn twee voorstellingen, om 13.30 en 19.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar op www.stichtinginspe.nl. Voor studenten geldt een studentenkorting.

Meer berichten