<p>Lonneker beleefde een geslaagd feestweekend.</p>

Lonneker beleefde een geslaagd feestweekend.

(Foto: )

Geslaagde viering jarige Lonneker Molen: 170!

Het was een mooi feestweekend in Lonneker met het het jaarlijkse oogstfeest op de zondag en de viering van het 170-jarig bestaan van de Lonneker Molen op de zaterdag.

Lonneker - Bij de viering van het 170-jarig bestaan waren Gedeputeerde Tijs de Bree van de Provincie Overijssel, wethouder Jeroen Diepemaat en Nicole Bakker, directeur van de landelijke Vereniging van de Hollandsche Molen, aanwezig. Deze gasten werden vanaf het Dorpsplein met koetsen naar het molenerf gebracht.. 

Ter gelegenheid van het 170-jarig bestaan is er een boekje verschenen, meldt Ans Purmer van Educatie Lonneker Molen. “Met verhaaltjes en anekdotes die de molen meemaakt en ziet vanaf de belt aan de Lonneker Molenweg.’’ Het boekje werd aan genodigden uitgereikt.

Mede vanwege het prachtige weer trok het oogstfeest, ondanks de vele andere activiteiten in Enschede, veel publiek. “Er was een gevarieerd programma voor jong en oud. Kinderen konden broodjes bakken in de bakspieker, er was een luchtkussen, een ritje met paard en wagen; er werd graan gedorst, allerlei lekkernijen gegeven, gekeken of gekocht bij de vele kraampjes met streekproducten of kunstnijverheid en natuurlijk werd de molen uitgebreid bekeken.’’

Meer berichten