Deze meiden vormen samen het Twents Regioteam. Hun uitvalsbasis is FC Berghuizen, maar ze komen uit de wijde regio.
Deze meiden vormen samen het Twents Regioteam. Hun uitvalsbasis is FC Berghuizen, maar ze komen uit de wijde regio. (Foto: )

Wordt u hun twaalfde man of vrouw?

door Ilona Loohuis

Voetballen tegen Barcelona, Manchester United en Paris Saint Germain? Ze gaan het doen hoor, een stel ambitieuze voetbalsters onder de 15 jaar, verenigd in het Twents Regioteam. De meiden zijn nu op zoek naar een sponsor om de reizen te kunnen betalen. Ilona Loohuis schreef een artikel over 'haar' regioteam.

Twente - Loohuis: "Dat is nog maar het begin. Het begin van een route naar de top van een stel frisse, regionale meiden met een missie, uit vooral Twente en iets daarbuiten. Die, geïnspireerd door het succes van de Oranje Leeuwinnen, doelen willen bereiken en dromen waarmaken. Profvoetballer worden. In de eredivisie voetballen. De regio Twente trots maken. Dat alles met een nuchtere aanpak en een brok ongebreideld enthousiasme.

Het initiatief is afkomstig van FC Berghuizen uit Oldenzaal. Die club bracht de talentvolle meiden uit Twente samen en smeedde er een gelegenheidsteam van. En wat voor een team. Een team met kwaliteit, karakter en doorzettingsvermogen. Dat plezier uitstraalt. En op toernooien al verbluffende resultaten neerzette. Zegevierde tegen de jeugdteams van profclubs als Feyenoord, ADO Den Haag en SC Heerenveen. En de prestigieuze VV Alkmaar Academy Cup won, een toernooi voor talentenploegen uit heel Nederland.

Om alles uit de mogelijkheden te halen, voetballen de meiden wekelijks met jongens (de meesten op hoofdklasse- en divisieniveau). Niet toevallig maken diverse speelsters deel uit van de jeugdselecties van de KNVB.
Op grond van de voortvarende aanpak en de mooie resultaten van het regio-elftal, kwam de uitnodiging binnen voor een groot voetbaltoernooi in Madrid. Daar spelen de meiden met een missie binnenkort tegen droomclubs als Barcelona, Manchester United en Paris Saint Germain. De top van Europa en (dus) een geweldige kans tot verdere ontwikkeling en ontplooiing.

Echter, de meiden kunnen het niet alleen. De missie kost niet alleen tijd en energie, maar ook veel geld. En voor dat laatste hebben we uw hulp nodig. De vraag is: bent u net zo enthousiast geworden als wij dat zijn? Wilt u meeliften op de ontwikkeling van ons Twents Regioteam? Deel uitmaken van de succesformule? Dan nodigen wij u uit voor een gesprek. En hopelijk wilt u dan onze twaalfde man of vrouw worden. En ons financieel ondersteunen in onze missie. Het zou geweldig zijn!"

De speelsters
Het Twents Regioteam heeft FC Berghuizen als uitvalsbasis en kent speelsters uit Eibergen, Lichtenvoorde, Vriezenveen, Geesteren, Oldenzaal, Enschede, Denekamp, Winterswijk, Lochem, Almelo, Rijssen en Wierden.

Afspraak plannen
Meer informatie over de sponsormogelijkheden? Neem contact op met Ilona Loohuis: 06 41607940, twentsregioteam@outlook.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden