<p>Theater Sonnevanck en Oostpool brengen &#39;Crazy Stupid&#39;. (Foto: Sanne Peper)</p>

Theater Sonnevanck en Oostpool brengen 'Crazy Stupid'. (Foto: Sanne Peper)

(Foto: Sanne Peper)

Voorstelling ‘Crazy Stupid’ is terug

Afgelopen seizoen ontwikkelden Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool het nieuwe theaterconcept ‘Crazy Stupid’ voor 12-plussers. Door de sluiting van de middelbare scholen, begin dit jaar, kon maar een klein deel van de tournee gespeeld worden. Daarom komt Crazy Stupid vanaf 9 september terug op vele middelbare scholen in Oost-Nederland.

Enschede - De voorstelling speelt buiten op het schoolplein. De leerlingen zitten binnen, zien de acteurs door het raam en horen ze in een koptelefoon. Het is coronaproof live theater voor jongeren. De try-out is op 9 september in het Zone.college, waar op 10 september de première volgt. Op Stedelijk Lyceum Kottenpark is de voorstelling op 21 en 22 september. Op 30 september is er in Schouwburg Hengelo een openbare voorstelling.

Crazy Stupid is de laatste voorstelling die Flora Verbrugge als artistiek directeur van het Enschedese Theater Sonnevanck heeft geregisseerd. Verbrugge is inmiddels opgevolgd door Daniël van Klaveren. Op vrijdag 10 september gaat Crazy Stupid in première op het Zone.college in Enschede. Door de strenge coronamaatregelen afgelopen jaar was het nog niet mogelijk om een première op een middelbare school te vieren. De voorstelling duurt ongeveer 55 minuten.

Hoe ga je om met de zinloosheid van alles, daar gaat het om bij Crazy Stupid, zo meldt Koen Waanders van Sonnevanck. “Chuck is afgehaakt. Bijdehand en provocerend bespot hij iedereen. Waarom je bed uitkomen als de wereld toch naar de knoppen gaat? Uiteindelijk ga je dood. En dan heb je niks aan Duitse woordjes. Chuck presenteert ons zijn kijk op de wereld in een hilarische overvolle podcast, die live gemaakt en gespeeld wordt. Een vrolijke en cynische demonstratie van de schijnheiligheid en zinloosheid van het leven. Niemand wordt gespaard, hij breekt alles af. Tot er niks meer over is. Dan valt hij stil. En kijkt om zich heen. Op het plein voor de school heeft Chuck een aantal korte, vreemde ontmoetingen. Rare types, die hij niet serieus kan nemen, geven hem elk een blik in hun realiteit. Zo sprokkelt Chuck een paar nieuwe gedachten...’’

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. “Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden we de verbeeldingskracht wakker’’, aldus Koen Waanders. Sonnevanck speelt jaarlijks ruim 400 voorstellingen voor meer dan 40.000 kinderen, jongeren en volwassen. In het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

Ruim 400 voorstellingen per jaar

‘uiteindeijjk ga je dood. en dan heb je niks aan Duitse woordjes’

van de redactie

Meer berichten