<p>Meerkampster Marleen Baas van AC Tion en trainer Marcel Dost.</p>

Meerkampster Marleen Baas van AC Tion en trainer Marcel Dost.

(Foto: )

Goud op meerkamp voor Marleen Baas van AC Tion

Enschede - Marleen Baas van AC Tion heeft bij het NK atletiek in Assendelft van zich doen spreken. De 17-jarige VWO-scholiere won tijdens de Poolse kampioenschappen een maand geleden in Wloclaweck de zevenkamp bij de U18 en deed afgelopen weekend dit huzarenstukje over tijdens het NK.
Baas, die beschikt over een dubbel paspoort, kon de eerste dag een puntenrecord uit het hoofd zetten, meldt trainer Marcel Dost. “Met een fikse tegenwind op de loopnummers werden hier erg veel punten verspild. In een spannend duel met Hanna van Baast uit Tilburg trok Baas eens ouderwets hard van leer bij het speerwerpen. Met een machtige worp van 49,43 meter zette ze de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand. Op de afsluitende 800 meter werd gecontroleerd gelopen want komende week staan de Nationale Kampioenschappen U18 individueel op het programma in Amersfoort, waar Baas nog probeert de titel op het speerwerpen te veroveren.’’

Jermaine Kleine van Tion had beslist geen droomstart op zijn tienkamp, aldus Dost. “Mede door de wind kwam er maar 12.20 seconden op de chronometer te staan.’’ Hoogtepunten voor Kleine waren het hoogspringen (2,00 meter) en polsstokhoog (5,29 meter). Kleine werd uiteindelijk derde en pakte de bronzen medaille.

Meer berichten