<p>De routemakers van de Livio Fietsvierdaagse: Herman Steenberge, Gerrit Smale, Jhonnie van Roon en Hans Bolmers. Foto: Livio.</p>

De routemakers van de Livio Fietsvierdaagse: Herman Steenberge, Gerrit Smale, Jhonnie van Roon en Hans Bolmers. Foto: Livio.

(Foto: )

‘Elk jaar verrassen met nieuwe routes’

De Livio Fietsvierdaagse Enschede vindt volgende week plaats. De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Zo zijn de vier routemakers in het najaar van 2020 al begonnen met het maken van de vier verschillende fietsroutes van 30, 50 en 70 kilometer.

ENSCHEDE - “Het is een uitdaging om elk jaar weer nieuwe paden en wegen te vinden. Fietsers zijn vaak al bekend met de zogenoemde knooppuntenroutes, maar het is juist zo leuk om de deelnemers te verrassen en nieuwe routes te maken”, aldus Gerrit Smale (81). De fietsroute van dit jaar is voor hem de laatste route die hij maakt want na 11 jaar stopt Gerrit ermee.

Collega-routemakers Hans Bolmers, Herman Steenberg en Jhonnie van Roon hebben ook al jaren ervaring in het uitzetten van routes.

Hans: “Eigenlijk ben ik er al het hele jaar mee bezig. Het begint met het uitzoeken en vinden van controleposten, zorgen voor mooie verbindingswegen en plekken waar de fietsers kunnen afstappen. Vervolgens fiets ik samen met mijn fietsmaatje Jhonnie meerdere keren de routes om ze te finetunen.’’

Bij het maken van de routes moet je volgens Hans ook vooruitkijken of paden en wegen ook goed te fietsen zijn in de zomer of najaar. ‘’We willen niet dat de fietsers hinder hebben van begroeiing met brandnetels of mulle of modderige zandpaden. Helaas is dit niet helemaal te voorkomen met de langdurige hitte of heftige regenbuien die over het land trekken.’’

Routemaker Herman vult aan: “Het is geweldig om nadien de reacties van deelnemers te horen dat de routes weer prachtig waren. Fietsers die niet uit deze regio komen, zijn vaak enthousiast over de groene omgeving. Iemand vertelde me eens dat Twente één grote tuin is. Fijn te horen!”
Kijk voor meer informatie op

www.livio.nl/fiets 


‘Uitdaging om nieuwe paden en wegen te vinden’

De Livio Fietsvierdaagse Enschede begint op dinsdag 14 september.

Dagelijks wordt er van 8.00 tot 12.00 uur gestart vanaf Livio locatie Broekheurnerstede aan de Broekheurnerplein 2 in Enschede. Inschrijven kan op de dag zelf.

Deelnemers kunnen vier dagen fietsen, maar één dag is ook mogelijk.

Ook de routes fietsen?

Routemakers Livio Fiets- vierdaagse zijn er klaar voor

door de redactie

Meer berichten