Op 21 september zijn er weer diverse activiteiten in de regio in het kader van de Internationale Dag van de Vrede. Zo ook in Enschede.
Op 21 september zijn er weer diverse activiteiten in de regio in het kader van de Internationale Dag van de Vrede. Zo ook in Enschede.

Internationale Dag van de Vrede op 21 september in Enschede

Algemeen

ENSCHEDE - Op dinsdag 21 september 2021 houdt Comité 21 september de Internationale Dag van de Vrede in Enschede. Het thema van dit jaar is ‘inclusief samenleven’. Doel van de avond is om bewustwording te creëren dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Iedereen die waarde hecht aan vrede en vrijheid is van harte uitgenodigd. Met name jeugd is zeer welkom.


Wereldvredesvlam Twente, Raad voor Levensbeschouwingen en Religies Enschede en Enschede voor Vrede zijn de organisaties die het jaarlijks evenement organiseren. Het belooft een interessante avond te worden. Wethouder Jurgen van Houdt opent deze Internationale Dag van de Vrede. Naast de ceremonie van de vredesvlam door Elna Obreen, een verhaal door Nelleke Nijhuis, gedichten door Wim Hamberg, toneel van Theatermakerij Enschede met uitvoering van “Theater na de Dam” onder leiding van Karine Roldaan is er ook muziek. Zangeres Sandra Gouriye geeft acte de présence met haar ensemble en Roel Dorgelo beweegt de snaren. Presentatrice Henriëtte Harkink zal het programma in goede banen leiden.

De avond vindt plaats op dinsdag 21 september in het gebouw van het Apostolisch Genootschap Enschede Zuid. Adres: Burgemeester van Veenlaan 18 (hoek Burgemeester van Veenlaan - Wethouder Elhorststraat) te Enschede. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Beëindiging van het programma is circa 20.30 uur. Na afloop van het programma is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met een drankje en een multicultureel hapje.


Deelname aan deze bijzondere avond is gratis, wel dienen geïnteresseerden zich te melden via het emailadres info@profitcare.nl Op locatie kunnen naar schatting 100 bezoekers deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden is dan ook noodzakelijk in verband met de geldende coronamaatregelen en de beperkte ruimte. Deelname geschiedt na volgorde van aanmelding. Comité 21 september bestaat uit Roel Dorgelo, Wim Hamberg en Ruud Hoemakers.

Vredesactiviteiten

Afbeelding
De vloer behoort tot de basis van het interieur 28 mrt, 12:28
'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32