Bert Molderman ontvangt van burgemeester Van Veldhuizen de erepenning.
Bert Molderman ontvangt van burgemeester Van Veldhuizen de erepenning. (Foto: Picasa)

Erepenning Twentsche Pluimveeclub Enschede

Burgemeester Onno van Veldhuizen reikte afgelopen zaterdag 2 november de Koninklijke Erepenning uit aan de Twentsche Pluimveeclub Enschede. De onderscheiding valt ten deel aan verenigingen, stichtingen, sportverenigingen of instellingen die kunnen rekenen op het respect en de waardering van de Koning.

LONNEKER - Omstreeks 20.10 uur werd voorzitter van de Twentsche Pluimveeclub Enschede, Bert Molderman, blij verrast. "Het was eigenlijk bedoeld als een feestavond uitsluitend voor leden waarin ik prijzen zou uitdelen. Maar onaangekondigd deed burgemeester Onno van Veldhuizen zijn intrede waarna hij mij de erepenning overhandigde." Op zijn beurt overhandigde Molderman aan Van Veldhuizen het allereerste jubileumboek met daarin beknopt de 125-jarige geschiedenis van de pluimveeclub.

De avond ervoor kwamen zes keurmeesters langs om tijdens een show pluimvee van leden van de vereniging te beoordelen op schoonheid, karakter en exterieur (onder meer kippen, konijnen, zwanen, sierduiven en hoenders). Op de zaterdag - voordat burgemeester Van Veldhoven ten tonele verscheen - reikte voorzitter Molderman prijzen uit aan de acht winnaars.

Meer berichten