Allée Rentree brengt kunst in de stad.
Allée Rentree brengt kunst in de stad. Foto:

Allée Rentrée presenteert Tour 2021 op 70 locaties

Algemeen

Enschede wordt van 19 augustus tot en met 20 september omgetoverd tot alternatief museum. Tijdens Allée Rentrée Tour 2021 wordt op meer dan 70 locaties in Enschede het werk getoond van kunstenaars, dichters en andere creatievelingen. 

Enschede - De bonte tour door Enschede is hét alternatief voor het jaarlijkse Allée Rentrée festival in en om de voormalige Tubantia drukpershal en kunstenaarsateliers Studio Complex. Tour 2021 stelt inwoners en bezoekers in de gelegenheid op culturele ontdekkingsreis te gaan in en om Enschede.

Op oproepen in sociale en lokale media is enthousiast gereageerd. Steeds meer inwoners en organisaties stellen hun voortuinen, ramen en balkons beschikbaar voor de alternatieve kunsttour in eigen stad.
Gelijktijdig zetten kunstenaars en ateliers als Kunstenaarsinitiatief B93/ARE, De Kunsthaven, 6Sprong aan de Roombeek, Karnieland, Sickhouse, Minkmaat en Rozendaal Ateliers, Planet of Sound en Studio Complex hun deuren open en worden rondom Allée Rentrée workshops, performances, optredens en installaties georganiseerd.

Alle deelnemers en locaties worden gepresenteerd op een digitale kaart. Die kaart is vanaf 19 augustus beschikbaar via www.allee-rentree.nl, net als een virtuele tour. Ook het programma is te vinden op de website. Denk hierbij aan een bezoek aan de tuin van Studio Complex en kickoff events in Cultureel Vulpunt Tankstation, Planet of Sound, De Kunsthaven, studio Morra, TkkrLab/Hakkerspace, Sickhouse & Wowlab.

De organisatie is in handen van Anika Franke, Jana Becker, Patyt Reyes & Kashyap Krishna. Ze worden bijgestaan door kunstenaars als Jelle de Graaf, Reinier Kranendonk en David Scheidler. Allée Rentrée wil de aandacht vestigen op het gebrek aan ondersteuning voor kunstenaars en initiatieven die niet bij de gevestigde orde horen, maar beeldbepalend zijn voor Enschede en het culturele leven levendig maken.

van de redactie

Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst gisteren
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01