Een aantal van de vrijwilligers die er samen voor gaan om de nieuwe sport- en cultuurhal voor Boekelo, Twekkelo en Usselo te realiseren.
Een aantal van de vrijwilligers die er samen voor gaan om de nieuwe sport- en cultuurhal voor Boekelo, Twekkelo en Usselo te realiseren. (Foto: Edith Howard)

Zaterdag historische dag voor Boekelo, Usselo en Twekkelo?

Boekelo e.o. - De vrijwilligers zijn aan het aftellen tot zaterdag 2 november. Een dag die weleens de boeken in kan gaan als historisch. Omdat burgemeester Onno van Veldhuizen dan vertelt dat de nieuwe sport- en cultuurhal bij De Zweede er echt komt.

De allereerste plannen voor een nieuwe sporthal in Boekelo op initiatief van de inwoners dateren al van eind jaren tachtig. Na veel inspanningen resulteerde dat in 2014 tot multifunctionele accommodatie (MFA) 'De Zweede'. De plek waar door inwoners van Boekelo, Twekkelo en Usselo gesport, gemusiceerd, koffie gedronken, vergaderd, gelachen, gerevalideerd, gedanst en geouwehoerd wordt. Een plek waar de samenleving van de drie dorpen graag is en waar de voetbal-, muziek-, gymnastiek-, survival- en hardloopvereniging hun thuishonk hebben.

Maar één onderdeel ontbreekt nog: een grote hal voor sportieve en culturele activiteiten, waar bewoners, basisscholen en verenigingen steeds meer behoefte aan hebben. En de schop kan bijna de grond in door de inzet van betrokken dorpelingen en het bestuur van MFA De Zweede. Zij hebben alles op alles gezet om de begroting van 2,1 miljoen euro rond te krijgen. De verkregen subsidies, leningen, donaties en een bijdrage van de gemeente Enschede dekken nu zo'n 92% van de kosten. Voor de laatste 8% wordt een beroep gedaan op de inwoners van de drie dorpen.

Al snel kwam het idee voor een fundraising ter sprake. Daar kwam echter veel bij kijken, zowel organisatorisch, als financieel als qua PR. Stichting Vrienden voor De Zweede werd opgericht om de actie op verantwoorde wijze te kunnen organiseren. De extra aangetrokken vrijwilliger bundelden krachten, benutten hun talenten en boden de helpende hand. Het resultaat is een goed doordachte actiedag op zaterdag 2 november. Twee anonieme donateurs zijn hiervan zo onder de indruk dat zij bij een minimale opbrengst van 50.000 euro het bedrag samen verdriedubbelen tot 150.000 euro!

De fundraisingactie start op 2 november om 09.00 uur met een peptalk van wethouder Jurgen van Houdt. Daarna gaan zo'n 130 collectanten in Boekelo, Twekkelo en Usselo op pad om huis-aan-huis geld in te zamelen via machtigingsformulieren. Rond 17.00 uur maakt burgermeester Onno van Veldhuizen de eindstand bekend bij MFA De Zweede en daarna wordt er hopelijk een feestje gevierd. Meer op www.vriendenvandezweede.nl


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden