De NVVE Jongeren verzorgeren op maandag 4 november aanstaande Café Doodnormaal.
De NVVE Jongeren verzorgeren op maandag 4 november aanstaande Café Doodnormaal. (Foto: PR)

Jongeren praten in Enschede over het zelfgekozen levenseinde

Enschede - De NVVE Jongeren verzorgeren op maandag 4 november aanstaande Café Doodnormaal, waar jongeren met elkaar in gesprek kunnen gaan over het zelfgekozen levenseinde. De bijeenkomst vindt plaats in Eetcafé Sam Sam aan de Oude Markt 15-17 in Enschede, van 19.00 tot 21.00 uur.

Toen Wendy Bax als 26-jarige een voorlichtingsbijeenkomst over het zelfgekozen levenseinde van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) bezocht, werd ze verbaasd aangekeken door de overige, veel oudere bezoekers. Dit was confronterend voor haar. Iemand vroeg haar waarom ze er was; ze was immers zo jong! Wendy antwoordde dat ze ziek was. Ze vond het tijd voor een jongerenafdeling binnen de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) en die is er nu.

Als je jong bent schrikken mensen zich dood als je over euthanasie begint. Dat maakt het moeilijk erover te praten. Om het gesprek over jongeren en het zelfgekozen levenseinde mogelijk te maken organiseren de NVVE Jongeren Café Doodnormaal. Of het nu gaat om het levenseinde in de verre, of juist heel nabije toekomst. Of het gaat over jezelf, over familie of vrienden of om het principe van zelfbeschikking. Euthanasie en jongeren is geen vanzelfsprekende combinatie. Bij Café Doodnormaal kunnen jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek.

Mis het niet. Kom luisteren, meepraten en stel je vragen. Aanmelden voor Café Doodnormaal is verplicht. Dit kan op jongeren@nvve.nl. Meer info op

www.nvve.nl/agenda

Meer berichten