Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Column Hans Assink: Hocus Pocus

Algemeen

Hoe ze het doen, ik weet het niet, maar ze doen het wel.


Jaar in jaar uit hoor je vanuit de gemeente niets anders dan geluiden dat er geen geld is en dat er bezuinigd moet worden en dat er een streep gaat door de subsidie van dit en de subsidie van dat en dat er vanuit Den Haag veel te weinig geld naar de gemeentes gaat terwijl ze daar juist meer taken moeten uitvoeren dan ze eigenlijk lief is en dan krijgt onze charmante wethouder Kampman er ook nog van langs in een opstandig tv-programma van de voormalige presentatrice van spuiten en slikken en dan blijkt op een dag zomaar ineens dat de jaarrekening een positief resultaat laat zien van 10 miljoen euro! Ik herhaal: 10 miljoen euro!

En ik altijd maar denken dat we hier een college en een raad hebben waarbij de grootste inbreng komt van BurgerBelangen. Niks van waar. Hans Klok en Hans Kazan regelen hier de boel! En ik vermoed dat Victor Mids ook flink wat in de melk te brokkelen heeft. Hoe kan het anders dat de gemeente 10 miljoen euro over heeft in plaats van een verwacht verlies van 14 miljoen! Hocus Pocus!

Mijn eerste gedachte is dan dat het geen goede rekenmeesters zijn daar bij de kluis in het stadhuis. Denken dat je 14 miljoen tekort komt en dan 10 miljoen over houden. Dat scheelt 24 miljoen! Gemiddeld twee miljoen per maand, een half miljoen per week! Als hier niet het trio Klok, Kazan, Mids aan het werk is geweest dan was het de geest van Houdini!

En dan schijnt ‘de stad’ ook nog eens hard getroffen te zijn door het coronavirus. De pandemie slaat diepe gaten, las ik ergens. Hoe het allemaal zo gekomen is? ‘Uitgestelde werkzaamheden en incidentele meevallers’. Vermoedelijk was men uitgegaan van het omgekeerde: ‘incidentele werkzaamheden en uitgestelde meevallers’.


Maar ik drink er eentje op, op die 10 miljoen! En nog 8,67 erbij, op de algemene reserve. Die liep op tot 86,7 miljoen!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek boek Kollum via assink@home.nl. Deze zomer voor slechts 12,50 euro.

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 15 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19