<p>Het Mammacaf&eacute; Enschede van Humanitas is op zoek naar gastvrouwen.</p>

Het Mammacafé Enschede van Humanitas is op zoek naar gastvrouwen.

Mammacafé Enschede zoekt gastvrouwen

ENSCHEDE - Het Mammacafé Enschede van Humanitas bestaat alweer tien jaar. In mei is het Dreumescafé erbij gekomen. Coördinator Marlise Maduro van Humanitas Twente Gezinsondersteuning is nog wel op zoek naar nieuwe gastvrouwen.

Humanitas coördineert al tien jaar Mammacafé Enschede. “Het Dreumescafé is het oudere zusje van het Mammacafé, waar zwangeren en ouders met een baby komen en de opvolger, het Dreumescafé, zijn ouders met hun dreumes of peuter (vanaf 1 jaar tot 4 jaar) van harte welkom’’, meldt Marlise Maduro.

Na de zomer gaan ze echt los. “We hebben inmiddels een paar leuke online thema’s verzorgd, maar gaan na de zomervakantie pas echt van start! Per 14 september komen we iedere tweede en vierde dinsdag in de maand bijeen in de bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat, van 10:00 tot 11:30 uur.’’

Iedere tweede dinsdag van de maand wordt een leuke gastspreker uitgenodigd. “Op 14 september komt iemand van het Rode Kruis iets vertellen over Kinder EHBO en omdat dit de eerste officiële opening is, gaat niemand met lege handen naar huis. Om dit te organiseren hebben we nog leuke gastvrouwen nodig. Maak jij het graag gezellig en vind je het leuk om met ouders en jonge kinderen te werken? Word dan gastvrouw in het Dreumescafé! In deze vrijwillige functie ben je de spil in het Dreumescafé. Je zet alles van tevoren klaar, ontvangt de ouders met hun kindjes. Je stelt de gasten aan elkaar voor, maakt hier en daar zelf een praatje en zorgt zo dat iedereen een fijne, gezellige ochtend heeft.’’

Wat er gevraagd wordt als gastvrouw? “Een gastvrije, open en flexibele houding, belangstelling voor en affiniteit met de doelgroep: ouders met een dreumes of peuter, op gelijkwaardige wijze met ouders en kinderen kunnen omgaan, het vermogen om een veilige, gezellige sfeer te scheppen en te kunnen reflecteren, ervaring met dreumesen en het opvoeden van/omgaan met kinderen en bereidheid om minimaal één keer per maand (ook af en toe in de schoolvakanties) beschikbaar te zijn als gastvrouw.’’ (Meer info: m.maduro@humanitas.nl.).

Het Dreumescafé is volgens Maduro ‘een fijne plek waar ouders met hun kinderen van 1 tot 4 jaar elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en informatie krijgen over (op)voeding en verzorging, terwijl hun kinderen er lekker kunnen spelen’. Het Dreumescafé vindt twee per maand plaats op dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur. Ouders kunnen op ieder moment vrijblijvend binnenlopen. Er is altijd een gastvrouw aanwezig en één per maand is er een themabijeenkomst. De toegang tot het Dreumescafé is gratis.

Meer berichten