De mammoetboom (sequoia) in het Abraham Ledeboerpark heeft een omtrek van 7,4 meter en is 31 meter hoog. Foto: indebuurt Enschede
De mammoetboom (sequoia) in het Abraham Ledeboerpark heeft een omtrek van 7,4 meter en is 31 meter hoog. Foto: indebuurt Enschede

Enschede's Abraham Ledeboerpark bij wereldtop

ENSCHEDE - Het Enschedese Abraham Ledeboerpark is door de internationale non-profitorganisatie Green Flag Award verkozen tot één van de vijf mooiste parken ter wereld. Het park bevindt zich in het gezelschap van parken in de Verenigde Arabische Emiraten, Portugal, Ierland en Duitsland.

Eind september werd het park aan de Hengelosestraat beloond met een van de vijf Nederlandse Green Flag Awards. Die worden door de gelijknamige organisatie uitgedeeld aan parken die zich onderscheiden op gebied van gastvrijheid, uitstraling en maatschappelijke betrokkenheid.

De organisatie heeft vervolgens de afgelopen maand een online verkiezing gehouden onder alle 2100 parken ter wereld die met een Green Flag Award zijn onderscheiden. Er zijn 45.000 stemmen uitgebracht. Dat heeft geleid tot vijf winnaars in willekeurige volgorde. Behalve het Ledeboerpark gaat het om parken in Abu Dhabi, Dublin, Porto en Gütersloh.

Het Ledeboerpark scoort hoog dankzij onder meer de aanwezigheid van bezoekerscentrum Lammerinkswönner, waar regelmatig activiteiten zij. Het park wordt verder gekenmerkt door de mooie vijvers, de bijzondere bomen en de toegangspoort met de adelaars aan de Hengelosestraat.

Meer berichten