Meer dan 300 ouders en kinderen genoten van het Wereldhapjesbuffet in de hal van de school.
Meer dan 300 ouders en kinderen genoten van het Wereldhapjesbuffet in de hal van de school. (Foto: eigen foto)

Wereldhapjesbuffet op Jeelo-school Menkotoren

Enschede - Basisschool Menkotoreen is de eerste Jeelo-school in Twente; alle wereldoriënterende vakken worden aangeboden in twaalf projecten, waarbij een sterke koppeling is met de maatschappij.

De school betrekt het netwerk van ouders en maatschappelijke organisaties in de omgeving om het onderwijs voor de leerlingen te verrijken. Het eerste Jeelo-project van dit schooljaar op basisschool Menkotoren is vrijdag 18 oktober afgesloten met een 'Wereldhapjesbuffet'. Het thema was 'Omgaan met elkaar'. Het doel van dit project was om meer te leren over overeenkomsten en verschillen tussen mensen en hier respectvol mee om te gaan.

"De kinderen hebben geleerd dat je elkaar leert waarderen als je elkaar beter leert kennen. En hoe kan dat beter afsluiten dan door letterlijk van elkaars cultuur te proeven?", aldus directeur Karin de Boer. "We hebben kinderen van allerlei culturele achtergronden op school en we hebben verschillende moeders gevraagd om hapjes uit hun eigen cultuur te maken."

Ook konden de ouders in de klassen de eindprodcuten van de kinderen bekijken. Meer dan 300 ouders en kinderen genoten van het Wereldhapjesbuffet in de hal van de school.

Meer berichten