Zorg Rezztaurant regelt een zinvolle dagbesteding.
Zorg Rezztaurant regelt een zinvolle dagbesteding.

Zorg Rezztaurant biedt dagbesteding

Algemeen

Zorg Rezztaurant is meer dan een gewone horecazaak waar je een belegd broodje, lekkere sushirol of andere maaltijd bestelt. Het is ook een dagbestedingsplek voor cliënten die met de juiste begeleiding succesvol terugkeren in de maatschappij. “We helpen een doelgroep waar een taboe op rust”, zegt hulpverlener Yvette Vosmer-Kleinman.

Enschede - Het woord ex-gedetineerde wordt door de begeleiders van Zorg Rezztaurant zo min mogelijk gebruikt. “Dan druk je de jongens toch weer een stempel op die wij zo hard aan het wegpoetsen zijn”, vertelt Yvette Vosmer-Kleinman.

Het complete strafblad is bij het zorgpersoneel bekend, maar dit doet er tijdens het werk niet toe. “Natuurlijk hebben wij er wel een mening over als je een ander hebt mishandeld of inbraken hebt gepleegd, maar wij oordelen niet”, vertelt Yvette. “Wij zijn geen rechter. Ze hebben hun straf uitgezeten en het is onze taak als hulpverlener om ervoor te zorgen dat ze die fout niet nogmaals begaan.”

In de keuken staat een professionele kok en samen met de jongens wordt alles voorbereid. Van Hollandse gehaktbal met gebakken aardappeltjes tot een wokgerecht met varkenshaas: Zorg Rezztaurant heeft het op de menukaart staan. Het eten is ook nog eens heel betaalbaar. Zo betaal je voor een portie spareribs slechts 9,95 euro. Rijkelijk belegde broodjes zijn niet duurder dan 4,50  euro en voor een luxe sushirol wordt 8,95 euro gerekend. Fijne prijsjes, toch? “We laten de ingrediënten niet door een groothandel bezorgen, maar we gaan zelf met ons team de inkopen doen. Vlees halen we bijvoorbeeld bij de Turkse slager hier op Winkelcentrum Enschede Zuid. Hierdoor zijn alle gerechten met rund en kip halal. Verder kopen we de groentes in op de lokale markt of bij supermarkten in de buurt. Zo steunen we niet alleen andere lokale ondernemers, maar geven we ook een uitdagendere invulling aan de dag van onze cliënten.”

Alles wat je aandacht geeft groeit en dat geldt ook zeker voor het personeel van Zorg Rezztaurant. “Veel van onze jongens hebben geen opleiding of een baan gehad. Bij ons leren ze dat er meer is dan de ellendige situatie die ze kennen. Ze voelen zich door ons gewaardeerd. Ook al hebben ze in het verleden verkeerde keuzes gemaakt, ze blijven nog steeds mensen zoals jij en ik. Ik ben dan ook van mening dat iedereen een derde of vierde kans verdient.”

Ben jij benieuwd naar de maaltijden van Zorg Rezztaurant? Neem dan plaats aan een van de tafeltjes op het terras of laat je lunch of avondeten thuis bezorgen. Je kunt eenvoudig online bestellen. Deze horecazaak bezorgt door heel Enschede en bij bestellingen vanaf 15 euro worden er geen bezorgkosten gerekend.

Speciaal voor lezers van indebuurt Enschede heeft Zorg Rezztaurant een leuke actie bedacht. Op vertoon van dit artikel krijg je het tweede wokgerecht of sushirol gratis. De korting wordt ook online verrekend door de actiecode Zorg2021@ in te vullen. Geldig tot en met 15 juli!

door Rebecca de Graaf

‘Iedereen verdient een derde of vierde kans’

Afbeelding
De vloer behoort tot de basis van het interieur 28 mrt, 12:28
'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32