<p>King&#39;s men brengen Hamlet in de openlucht.</p>

King's men brengen Hamlet in de openlucht.

(Foto: )

King’s Men spelen Hamlet

Enschede - Het Duits-Nederlandse theatergezelschap King’s Men speelt deze zomer op bijzondere buitenlocaties in de grensstreek de Shakespeare-klassieker Hamlet.
Het stuk wordt opgevoerd in vier talen: Nederlands, Duits, Engels en Twents. Daarnaast gaat in september het Shakespeare-drama MacBeth in reprise op andere locaties.
De formule van King’s Men heeft zich inmiddels bewezen. De vier acteurs (Laurens ten Den, Jan Sturmius Becker, Christian Caldenbach en Marcell Kaiser) zetten elk jaar een andere Shakespeare-klassieker naar hun hand. Het resultaat is een voorstelling met dynamische rolwisselingen en meertalige teksten. “Een combinatie van Duitse degelijkheid, Engelse humor, Nederlandse inventiviteit en Twentse nuchterheid”, noemt Ten Den het.
In Hamlet nemen de acteurs alle rollen voor hun rekening. Alle, behalve die van Hamlet zelf, de jongen die de moord op zijn vader wil wreken. Onder regie van Sylvia Andringa ontstaat een modern coming-of-age verhaal: hartverscheurend en toch vol humor.
De voorstellingen vinden buiten plaats, waarbij het publiek overdekt zit. De magische speellocaties geven het verhaal een extra dimensie: Kloster Bentlage in Rheine (première op 13 augustus), landgoed De Hooge Boekel in Enschede (Nederlandse première op 18 augustus), Mühlenhof-Freilichtmuseum in Münster en kasteel Twickel in Delden.

Kaarten verkrijgbaar via: www.wilminktheater.nl.

Meer berichten