Le Sorelle.Macaluso (Fotocredit: Anna Sanders).
Le Sorelle.Macaluso (Fotocredit: Anna Sanders).

Vier nieuwe films bij Concordia

Algemeen

Er gaan donderdag vier nieuwe films bij Concordia in première, waaronder twee over grote beroemdheden, een zomerse Italiaanse film en een wilde joyride. En dinsdag is er een kinderfilm met toffe filmworkshop.

Enschede - Nieuw bij Concordia: Le Sorelle Macaluso.

In deze zomerse Italiaanse film komen vijf zussen in een situatie die hun leven voorgoed zal veranderen. Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella wonen bovenin een appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over zee.
Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar iets dat hun levens voorgoed zal veranderen.
Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames.

My Salinger Year

Grappige en lichtvoetige film over de jonge Joanna, die in het New York van de jaren negentig droomt om schrijfster te worden.
Ze vindt een baan als assistent van Margaret (Sigourney Weaver), een onverstoorbare en ouderwetse literair agent. Haar beroemdste cliënt is J.D. Salinger, schrijver van De Vanger in het Graan. Joanna mag de vele fan-brieven die aan Salinger geschreven worden, beantwoorden. Eerst keurig met standaardteksten, maar stiekem begint ze de antwoorden persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen.

Aznavour, le Regard de Charles

In 1948 kreeg Charles Aznavour, vijf jaar voor zijn grote doorbraak, een 16mm filmcamera van Edith Piaf. Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had. Tot 1982 schiet hij vele rollen vol. Aznavour filmt zijn leven, een leven als een film. Momenten en gebeurtenissen, plaatsen waar hij optreedt, zijn vrienden, liefdes en narigheid.
Kort voor zijn dood bekeek hij het materiaal met Marc di Domenico. En die besloot er een film van te maken. Het levert een prachtig portret op. Van Aznavour en van zijn tijd.

Give Me Liberty

Een komische joyride, waarin Vic werkt als chauffeur voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg en loopt al snel achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt.
Toch lukt het zijn opa om de loyale Vic over te halen van zijn route af te wijken en hem tussendoor samen met een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen. Als zijn vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos echt compleet. Het wordt een zinderende rit!

Dropje + workshop filmgeluid maken

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel…..het is gewoon Dropje! Leuk op tv, maar nog veel leuker om samen met andere kinderen in de bioscoop te zien. Iedereen zingt mee met het aanstekelijke intro, het wordt een vrolijke boel.

Aansluitend kan je in een toffe workshop zelf filmgeluid maken. Een film kijk je met je ogen open. Maar wat gebeurt er als je je ogen dichtdoet? Dan zie je natuurlijk niks, maar…hoor je wel allemaal filmgeluidjes. Tijdens deze workshop maken we geluid met kokosnoten, potten en pannen en instrumentjes. En dan kijken en luisteren we of de geluidjes passen bij het een stukje uit de film.

Meer informatie en kaartverkoop: www.concordia.nl

door Concordia

Give me Liberty gaat ook over Russen in Milwaukee

Charles Aznavour.
Pen
Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 19 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47